Politika

Borenović: Da li će SNSD olakšati narodu ili će i dalje puniti budžet BiH za svoje privilegije

“Iz SNSD smo prethodnih dana čuli nevjerovatne stvari. Od toga da nisu sigurni da će ukidanje akciza na naftne derivate smanjiti cijenu goriva, preko izjave premijera Viškovića da bi akcize bile ukinute da je RSsama, iako ukidanje direktno zavisi od njegovih SNSD delegata u Domu naroda BiH, do toga da ne bi bilo PDV-a na osnovne životne namirnice da, kako su naveli, „SDS i PDP nisu prenosili nadležnosti“ i to čak 2005. godine! A koliko znam jedini koji su sve izglasali oko prijenosa nadležnosti u BiH je SNSD. Izgovori, nevjerovatni izgovori, a nigdje odgovora: kada će biti ukinute akcize na gorivo, smanjena cijena goriva i umanjen PDV na osnovne životne namirnice čija cijena u kontinuitetu raste”, pitao je predsjednik PDP-a Branislav Borenović.

Borenović kaže da to direktno zavisi od četiri delegata SNSD-a u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH, jer navodi „mi smo, poslanici u Predstavničkom domu BiH, izuzev SNSD i njihovih pratilaca“, izglasali dva zakona koji se tiču ukidanja akciza i smanjenja stopa PDV na osnovne živorne namirnice.

“Oni su sa svojim partnerima iz „akcizne koalicije“, a pod patronatom određenih stranaca prije 5 godina izglasali akcize, uz izgovor da će to biti utrošeno za izgradnju autoputeva. Narod redovno plaća i taj namet, za autoputeve se zadužujemo, iako ni tu nema nekog bitnog pomaka. U nekim dijelovima RS, poput Hercegovine, jedva da imamo i magistralne ceste. Oni još od 9. marta, kada smo mi izglasali ukidanje akciza i smanjenje stope PDV-a, opstruišu usvajanje tih zakona. Oni su krivci što narod i privreda već četiri mjeseca ne plaćaju gorivo jeftinije i do 50 feninga. Oni su vlast, na njima, na ta četiri delegata iz SNSD-a je odgovornost da li će olakšati narodu ili će i dalje puniti budžet BiH za svoje privilegije”, poručio je Borenović.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare