Politika

Borenović: Neraskidiva veza Izetbegovića i Dodika se potvrdila još jednom prilikom usvajanja budžeta FBiH

“Neraskidiva veza Bakira Izetbegovića i Milorada Dodika se potvrdila još jednom, prilikom usvajanja budžeta FBiH na jučerašnjoj sjednici Doma naroda Parlamenta FBiH. Budžet je usvojen zahvaljujući dva odlučujuća glasa koja je obezbijedio ko drugi, nego SNSD, čime je Dodik spasio budžet svom prijatelju Bakiru i SDA, dok uporno priča sasvim drugu priču u javnosti”, rekao je predsjednik PDP-a Branislav Borenović.

Borenović je istakao da nema namjeru da komentariše federalni budžet, ali ima potrebu da javnosti ukaže na licemjerno djelovanje SNSD-a koji narodu u Republici Srpskoj predstavlja jednu priču, a u stvarnosti radi nešto sasvim drugo.

“I političkim laicima je jasno da podrška budžetu predstavlja podršku Vladi, te je van svake sumnje da je SNSD jučerašnjim glasanjem potvrdio svoju podršku Vladi SDA u FBiH i čvrsto koaliciono, partnersko i bratsko djelovanje”, rekao je Borenović.

Rekao je da kada takvo političko djelovanje uporedimo sa retorikom Milorada Dodika i njegovih poslušnika, u kojoj Bakira Izetbegovića i SDA predstavljaju kao sinonim za neprijatelje srpskog naroda i Republike Srpske, onda se jasno vidi svo licemjerstvo i laž koja stoji iza njihovog ukupnog političkog djelovanja.

“Korumpirane elite tri vladajuće partije u kontinuitetu proizvode krize i narodu se predstavljaju kao spasioci i patriote, a u stvarnosti, krišom i iza leđa javnosti, kreiraju i sprovode planove i vladaju ovom zemljom. Sjednici Doma naroda FBiH prethodila je i sjednica Vijeća ministara BiH gdje su takođe glasovima SDA, SNSD i HDZ usvojene primarno tačke koje se tiču finansijskih zaduženja i kreditnih aranžmana, odnosno po ključnim stavkama koje partijskim elitama u BiH omogućava nesmetano trošenje budžetskog novca i podizanje kredita postoji apsolutna saglasnost i koaliciono djelovanje SNSD-SDA-HDZ”, poručio je Borenović.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
1 Comment
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
dfsd
dfsd
8 mjeseci

Istina!