Politika

Borenović odgovorio Dodiku: Svi znamo kako si došao na vlast – helikopterom SFOR-a

Lider PDP Branislav Borenović na svom je zvaničnom Facebook profilu odgovorio Miloradu Dodiku na prozivke o dodvoravanju opozicije strancima.

– Do mene dolaze informacije da su funkcioneri opoziocionih partija, ne samo podložni obavještajnom radu drugih agencija sa zapada, već čak da su u određenim segmentima i njihovi operativci. Ali kada vidim da predsjednik PDP Branislav Borenović stoji sa nekim ko finansira sve obavještajne zajednice u Americi i da to pokušavaju da sakriju – rekao je sinoć Dodik.

Borenović je u svom odgovoru nazvao Dodika šatološkim i notornim lažovom te ga podsjetio na koji je način on došao na vlast u RS.

– Njegovo dugogodišnje blebetanje u prazno o tim temama otkriva samo jednu činjenicu – Milorad Dodik je patološki i notorni lažov, koji u nedostatku političkih ideja smišlja teorije zavjera. Jedini sluga stranih službi je bio upravo Milorad Dodik i njegova svita. On misli da su svi kratkog pamćenja, ali dobro se sjećamo da je sa prijateljem, šefom banjalučkog OHR i kasnije savjetnikom u njegovom kabinetu Grejm Dejom, pravio spiskove za odstrel srpskih funkcionera, da im je zabranjivano političko djelovanje, a nekima i osnovna ljudska prava, poput prava na rad – tvrdi Borenović.

PROČITAJTE  Turković razgovarala s Brammertzom: Srbija atakuje na suverenitet BiH, regionalnu saradnju i prava bh. državljana

– Sjećamo se da je prvi put na premijersku poziciju došao ne samo uz pomoć helikoptera SFOR, nego i uz blagoslov i prisustvo stranih ambasadora na sjednici NSRS. Znamo i da je jedini put u istoriji predsjednik Republike Srpske bio smijenjen od strane visokog predstavnika baš iz razloga što nije htio da mandat za sastav Vlade da Miloradu Dodiku. Tada je veleizdajnik Mile iz Laktaša, američki dašak svježeg vjetra, govorio da je to pravo visokog predstavnika koje je dobio po Dejtonskom sporazumu i da je on iznad Ustava Republike Srpske i Ustava BiH. Sjećamo se dobro, Milorade – poručio je Borenović.

Borenović je podsjetio i da su sve ostale optužbe koje je Dodik iznosio u posljednjih nekoliko godina samo prazna priča kao i njegov patriotizam.

PROČITAJTE  Dodikove žalbe nisu urodile plodom: Komšić se obraća pred UN-om danas u 17 sati

– Šta bi sa našim mafijaškim presretanjem kamiona sa izbornim listićima koje je tada takođe najavljivao? Jesu li se desile bezbrojne obojene revolucije o kojima je bulaznio? Gdje su bedževi iz tuzlanskog hotela kojima smo, eto, trebali rušiti vlast? Sve to je tamo gdje i patriotizam Milorada Dodika, što znači – nigdje – rekao je Borenović.Povezani postovi: