Politika

Borenović optužuje šefa SNSD-a: “Dodik želi da narod i borci štite njegovo bogatstvo”

Predsjednik Partije demokratskog progresa (PDP) Borislav Borenović tvrdi da će predstojeći skup, na koji poziva Boračka organizacija Republike Srpske (BORS), biti, u stvari, stranački skup vladajuće Stranke nezavisnih socijaldemokrata (SNSD), sa isključivim ciljem da narod i borce stavi u zaštitu bogatstva Milorada Dodika.

“To je njihova režija. Smišljeno idu u eskalaciju. Umjesto pregovora za rješavanje pitanja oni idu na kreiranje što većih tenzija. Umjesto mudre politike, po ugledu na rukovodstvo Srbije, oni neće da razgovaraju nego vuku poteze koji ne ostavljaju prostora za pronalazak rješenja.

Opravdano sumnjam da Dodik smišljeno ide u sukob jer je procijenio da mu sukob odgovara pred izbore”, rekao je Borenović.

Dodao je da SNSD nije riješio nijedno važno pitanje, a da svakoga ko zagovara razuman pristup naziva izdajnicima.

Borenović smatra da su odluke Ustavnog suda Bosne i Hercegovine i visokog predstavnika Christiana Schmidta pogrešne i štetne.

“Jedino parlamenti mogu usvojiti rješenja koja će riješiti pitanje imovine i da bez odluke parlamenta ne može doći do otimanja imovine”, rekao je Borenović.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare