Vijesti

Borenović: Samo Dodikova ostavka može nas spasiti daljnjeg sramoćenja

„Nedostojan – riječ je koja možda najbolje opisuje dosadašnji mandat Milorada Dodika na mjestu srpskog člana Predsjedništva BiH. Niz gafova, brukanja, zloupotreba pozicije, dostigao je vrhunac skandalom koji je priredio poklonom za ministra inostranih poslova Ruske Federacije, gospodina Lavrova”, rekao je predsjednik PDP-a Branislav Borenović nakon što je potvrđeno da će ikona koju je Dodik poklonio Lavrovu, a za koju Ukrajina tvrdi da je ukradeno kulturno blago, biti vraćena poklonodavcu.

„U svojoj umišljenoj veličini, zaboravio je da u diplomatiji važe mnogo drugačija pravila od onih na koje je on navikao, a kojih se drže svjetski državnici, te izuzetak ne može biti Milorad Dodik. Zaboravio je da ne predstavlja sebe, nego Republiku Srpsku i da se svaki gaf knjiži upravo Republici Srpskoj.

Nakon svega što je priredio i priređuje prethodne dvije godine, jedini ispravan potez jeste da podnese ostavku, povuče se sa pozicije koju očigledno ne zna da obavlja i spasi nas daljeg sramoćenja”, istakao je Borenović.

Borenović dodaje da je bila dovoljna samo jedna ministarska posjeta, u ovom slučaju gospodina Lavrova, da pokaže koliko nekompetentan trojac vodi vanjsku politiku BiH koji skandalima koje priređuju dodatno srozavaju pozicije oba entiteta i čitave BiH u svjetskim diplomatskim krugovima.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare