Politika

Borenović: Schmidt je realnost. Treba razgovarati

Christian Schmidt je realnost, izjavio je predsjednik PDP-a Branislav Borenović i dodao da su poruke sa susreta Vučića i Schmidta u Beogradu veoma jasne.

“Vidim da su svi jasno poručili da treba razgovarati, treba tragati za rješenjem, prihvatiti nešto što je unutrašnji dogovor i da nikako nije dobro imati bilo kakva nametnuta rješenja u BiH”, rekao je Borenović.

PDP ostaje privržen zaključcima Narodne skupštine, kaže Borenović, ali primarni cilj svih treba da bude da se što prije ovo stanje prevaziđe.

“Očekujemo da se vlast o tome što prije odredi. Ako su mogli napraviti dogovor oko NATO puta BiH, oko akciza, podjele fotelja, onda treba da se ponudi i rješenje kako izaći iz ove ozbiljne političke krize”, ističe Borenović.

PROČITAJTE  Montiraju li se istrage svjedocima u slučaju 'Zenicatrans'?

Upozorio je Vijeće ministara BiH da ne donosi odluku o dodjeli još 63 miliona maraka za kupovinu zgrade Upravi za indirektno oporezivanje za ukupno oko sto miliona maraka, od biznismena Mileta Radišića u Banjoj Luci.

“Ponavljam još jednom da Vijeća ministara BiH ne smije ni po koju cijenu donijeti bilo kakvu odluku vezano za zgradu za potrebe Uprave za indirektno oporezivanje, jer je ona poništena odlukom Parlamenta prije više od mjesec dana”, naglasio je lider PDP-a.Povezani postovi: