Politika

Borenović: Selo gori, a Bakir se češlja. Bavi se Vučićem, a u dvorištu mu haos

Predsjednik PDP Branislav Borenović kaže da ionako „zanimljiva“ politička situacija koju kreira vlast, na unutrašnjem i vanjskom planu, u posljednje vrijeme poprima nove razmjere, a da SDA i ne pokušava da se bavi rješavanjem enormnih unutrašnjih problema, nego se bavi Srbijom i Vučićem.

Borenović kaže da stranke vladajuće koalicije, ovaj put uz Inzkovu podršku, kao po nekoj navici zemlju drže u stalnoj nestabilnosti i problemima.

“SDA i vlast iz FBiH, umjesto da se zahvale za podršku i pomoć koju je Srbija uputila u vidu vakcina i bezuslovnog vakcinisanja građana iz BiH, koriste svaku priliku da napadne i državu Srbiju i njenog predsjednika Aleksandra Vučića. U isto vrijeme, dok se oni bave Srbijom, u njihovom dvorištu, FBiH, ali i BiH, vlada haos. Zemlja je u ogromnim problemima, narod odlazi, afere se nižu jedna za drugom, svi zajedno nam „uvaljuju“ kumovsku zgradu za 100 miliona narodnih para, nisu u stanju da formiraju novu Vladu FBiH evo već treću godinu, a onda napadaju Srbiju koja uvijek pruža ruku saradnje, uvažavanja i dogovora. Sa unutrašnjeg haosa i nerada tako pokušavaju da skrenu pažnju, a realna situacija se svodi na onu ‘Selo gori, a Bakir se češlja'” kaže Borenović.

On dodaje da se BiH vlast nalazi u specifičnoj situaciji.

“Da bi se obezbijedila kakva-takva funkcionalnost, što bi, prije svega, valjda trebalo da bude u cilju ovima koji se kunu u BiH, potrebno je što hitnije riješiti pitanje nametnutog Inckovog zakona. Ako je aktuelna BiH vlast, SNDS, SDA i HDZ, do sada zajedno dogovorila pitanje NATO puta, akciza, budžeta, fotelja, onda i ovo ozbiljno pitanje, koje je izazvalo haos i nanijelo ogromnu štetu, vlast treba da riješi. Mi smo spremni dati svoj doprinos i prijedloge, ali najveća odgovornost je na vlasti koja je do sada, za njih uspješno, riješila mnoga pitanja koja su bila prvenstveno u njihovom interesu”, kazao je Borenović.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare