Sport

Boris Becker mogao bi izaći iz zatvora: Vraća se praznih džepova i osramoćen

Boris Becker mogao bi izaći iz zatvora Boris becker portret

Statistika kaže da čak 30 posto profesionalnih sportista poslije karijere bankrotira. Jedan od njih je i čovjek koji je imao sve, ali sve i izgubio - Boris Becker. Njemački sportista i trener je uložio 100 miliona eura u nigerijske naftne kompanije, koje su zapanjujućom brzinom propale. Izbio je veliki skandal kada je sa ruskom manekenkom postao otac djeteta nakon odnosa u toaletu restorana. Sve je to rezultiralo razvodom. Tada mu je supruga uzela 25 miliona dolara, stan u Majamiju i starateljstvo nad djecom. Pored 30.000 eura mjesečne alimentacije do punoljetstva. U sve ovo se ljudi širom svijeta imali uvid putem televizije. Završio je iza rešetaka, a uskoro Boris Becker mogao bi izaći iz zatvora.

Tokom suđenja je posebno bila intrigantna njegova odbrana kada je krenula rasprava o tome da li je on zaista otac djeteta sa ruskom manekenkom. Čuveni Nijemac je tada rekao: "Sa pomenutom Ruskinjom sam imao samo oralni seks, nakon čega je ona uz pomoć ruske mafije sakupila ili ukrala moju spermu i vještački se oplodila, a sve u cilju izvlačenja novca iz mog džepa."

Bivši njemački teniser naći će se na slobodi nakon izdržanog jednog dijela zatvorske kazne zbog utaje imovine i poreza vrijednog 2,5 miliona funti.

Becker je u aprilu ove godine završio u zatvoru pošto nije poštovao odluke sudskog izvršitelja. Krio je vrijedne stvari poput trofeja Wimbledona i na kraju je osuđen na dvije i po godine zatvora.

Mediji u Velikoj Britaniji prenose da bi Beker trebalo da bude pušten na slobodu u decembru, jer je Nijemac potpisao dokument o deportaciji u rodnu zemlju.

Zbog velike popunjenosti zatvora u Britaniji ustanovljena je procedura po kojoj strani državjani mogu biti deportovani i do godinu dana prije isteka zatvorske kazne. Naravno, ukoliko pristanu na to.