AA
Politika

Borjana Krišto: Osjećam se kao pobjednica

Kandidatkinja HNS-a za Predsjedništvo Bosne i Hercegovine Borjana Krišto obratila se javnosti nakon što je postalo jasno da će u utrci za hrvatskog člana Predsjedništva BiH trijumf ponovo odnijeti Željko Komšić.

“Hvala biračima koji su pokazali odgovornost i izašli na izbore. Posebno hrvatskom narodu, odnosno Hrvatskom narodnom saboru što je pokazao povijesnu odgovornost kandidirajući jednog kandidata za hrvatskog člana Predsjedništva BiH. Rezultati pokazuju da HDZ i HNS imaju uvjerljivu pobjedu u dijelovima gdje većinski žive Hrvati“, izjavila je Krišto, javlja Anadolu Agency (AA).

Kaže i kako je HNS vodio fer i korektnu kampanju, primjerenu ukupnoj situaciji u zemlji.

“Iskazali smo šta su naši programski ciljevi i kako odgovoriti izazovima u kojim se nalazimo. Hrvatski narod u historijskom trenutku pokazao je odgovornost. Ovo je plebiscitarna pobjeda hrvatskog naroda u BiH. U utrku smo ušli po pravilima u kojim bošnjački narod može uzurpirati poziciju člana Predsjedništva BiH, tako da se osjećam kao pobjednica. Ukoliko rezultati budu drugačiji, najveći gubitnik može biti Bosna i Hercegovina“, dodala je Krišto.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare