Politika

Božinović o incidentu na granici: “Bilo je pomagača s BiH strane granice koji su trebali ilegalno dovesti migrante”

Prvi čovjek MUP-a Hrvatske Davor Božinović osvrnuo se na Twitteru na incident koji se dogodio u subotu prilikom dolaska delegacije italijanskih zastupnika u Evropskom parlamentu i grupe italijanskih novinara na granicu između Hrvatske i BiH.

“Skupljamo i imamo sve više informacija o performansu koji se trebao dogoditi na našoj granici. Bilo je pomagača s BiH strane granice koji su trebali ilegalno dovesti migrante u trenutku kada su se trebali pojaviti talijanski europarlamentarci”, napisao je Božinović na Twitteru.

Italijanski mediji tvrdili su u subotu kako je europarlamentarce koji su došli u Hrvatsku kako bi provjerili stanje na granici između BiH i Hrvatske dočekala policijska blokada.

Božinović je na konferenciji za medije rekao kako je dolazak delegacije bio u privatnom aranžmanu, da nije bila u pitanju najavljena službena delegacija i da su htjeli nezakonito prijeći granicu.

“Oni su željeli kršiti zakone Republike Hrvatske i ilegalno prijeći granicu na mjestu gdje nije granični prijelaz. To nije bila službena delegacija već politički potez skupine talijanskih socijalista”, rekao je premijer Plenković, komentirajući incident.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare