Region

Božinović: Produžit ćemo mjere za rad noćnih klubova. Najviše novozaraženih među mladima

Načelnik Nacionalnog stožera civilne zaštite Hrvatske Davor Božinović u srijedu je kao sigurno naveo daljnje produženje zabrane rada noćnih klubova iza ponoći, s obzirom na to da su u najvećem broju novozaraženih mladi koji su boravili u noćnim klubovima, posebno u srednjoj Dalmaciji.

“Sigurno će se produžiti, vidjet ćemo ima li tu prostora za neke modifikacije jer se to sada pokušava zaobići kroz neke druge objekte, koji su zapravo jedini, ugostiteljski i barovi, da mogu raditi do iza ponoći. Onaj ko je odobrio nekome da radi i iza ponoći, jer ne spada u ovu kategoriju, bi to trebao vratiti na ponoć”, izjavio je Božinović.

Najavio je kako će inspekcije nastaviti nadzirati te objekte, u međuvremenu je nekoliko noćnih klubova i zatvoreno, a za sve je naložena dezinfekcija i testiranje osoblja, “tako da će se s tim i nastaviti”.

Božinović pretpostavlja da će Nacionalni stožer donositi i nove, konkretne mjere, o čemu će pravovremeno izvijestiti javnost.

“Naravno da Hrvatska nije nesigurna zemlja, ni po kojem spektru praćenja sigurnosti”, odgovorio je glasnogovorniku slovenske Vlade Jelku Kacinu na tvrdnje da je Hrvatska, zbog rasta broja novozaraženih nesigurna zemlja.

Ustvrdio je kako je činjenica da u RH raste broj zaraženih koronavirusom, ali i naglasio da je RH istovremeno i jedna od rijetkih zemalja koja u razdoblju pandemije “ima turizam”, dakle za juli i august brojke idu i do 70, 80 posto dolazaka u usporedbi s prošlom, rekordnom godinom.

“Dakle, to nema nijedna zemlja, povećano je kretanje ljudi, ljudi kad su na odmoru sigurno je da se i opuste, tako da nije neočekivano da nam brojevi rastu”, poručio je.

Božinović vjeruje kako je rezultat tog rasta boravak u noćnim klubovima, posebno u srednjoj Dalmaciji što, naglasio je, nije neočekivano.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare