Magazin

Brad Pitt debitirao kao kipar. “Brutalno iskren prema sebi”

Brad Pitt, velika zvijezda Hollywooda, posjetio je Finsku i predstavio svoje skulpture na grupnoj izložbi u Muzeju umjetnosti Sara Hilden u gradu Tampereu, 150 kilometara udaljenom od Helsinkija.

Radovi poznatog glumca pojavljuju se zajedno s keramikom glazbenika Nicka Cavea i radovima vizuelnog umjetnika Thomasa Houseaga povodom izložbe “Mi (“We”), koja će biti otvorena do 15. januara 2023. godine.

Pitt je za finsku radio stanicu rekao da je ta izložba o “samorefleksiji”.

“Radi se o tome gdje sam pogriješio u svojim vezama, gdje sam sudionik. Za mene, ovo je proizašlo iz onog što nazivam radikalnom inventurom u kojoj sam bio brutalno iskren prema sebi i preuzeo odgovornost za sve što sam loše učinio, čime sam povrijedio”, rekao je 58-godišnji glumac.

Predstavio svoje radove

Glumac se navodno okušao u lončarstvu nakon razvoda od Angeline Jolie, provodeći i do 15 sati dnevno u Houseagovom studiju u Los Angelesu još 2017. godine.

Za GQ je u augustu rekao da svoje bavljenje keramikom ne smatra umjetnošću, već kao “samačku, vrlo tihu i taktilnu vrstu sporta”.

Pittova neočekivana posjeta iznenadila je Fince jer njegovo sudjelovanje na izložbi nije prethodno najavljeno.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare