najgledanija Netflixova serija 1899 glumci iz serije poziraju za fotografiju u kostimima iz serije nalik na odjeću iz 18. stoljeća iza zalazak sunca, ružičasto nebo oblaci
Film

Brazilka tvrdi da je trenutno najgledanija Netflixova serija plagijat

Brazilka Mary Cagnin tvrdi da je trenutno najgledanija Netflixova serija 1899 plagijat.

Njemačku seriju 1899, koja je trenutno najgledanija na streaming servisu, stvorili su Jantje Friese i Baran bo Odar koji su se proslavili znanstveno-fantastičnom serijom Dark i trilerom Who Am I.

A fanovi je uspoređuju s Matrixom i Inceptionom, kao i s grafičkom novelom Black Silence iz 2016. godine.

Upravo je autorica Black Silencea, brazilska ilustratorica Mary Cagnin, na Twitteru ustvrdila da su kreatori serije ukrali ideju iz njenog stripa.

Mary Cagnin: U šoku sam. Znam šta su uradili

“U šoku sam. Danas sam saznala da je serija 1899 zapravo identična mom stripu Black Silence, objavljenom 2016. Sve je tu. Crna piramida. Smrti unutar broda. Multinacionalna posada. Očigledno čudne i neobjašnjive stvari. Simboli u očima.

Pisani kodovi. Glasovi koji ih zovu. Suptilni detalji zapleta, poput privatnih drama likova, uključujući njihove misteriozne smrti”, napisala je u objavi.

Podijelila je usporedne scene iz serije i vlastitog stripa, a zatim je nastavila objašnjavati kako misli da je došlo do sličnosti.

“Pa, 2017. me pozvala brazilska ambasada da učestvujem na sajmu knjiga u Göteborgu, vrlo poznatom i utjecajnom međunarodnom sajmu u Evropi.

Bila sam na panelima i distribuirala strip Black Silence bezbrojnim izdavačima i ljudima u poslu. Nije teško zamisliti da moj rad dopre do njih. Ne samo da sam isporučila fizički strip već sam i prevedenu verziju učinila dostupnom na engleskom jeziku”, rekla je Cagnin.

Najgledanija Netflixova serija prati misteriozni brod iz 19. stoljeća

Serija 1899 je smještena u 19. stoljeće, a prati brod pun putnika koji kapetan skrene s kursa u nadi da će spasiti izgubljeni brod zvan Prometej.

Međutim, kada stignu, otkriju da je brod potonuo i misteriozno ponovo izronio, ovog puta bez ijedne osobe na brodu. Kako se istraga nastavlja, golema se zagonetka počinje otkrivati ​​ukazujući na veće misterije broda, njegovog nestanka i povratka.

Serija ima ukupno osam epizoda, od kojih naslov prve epizode nosi naziv Brod. Sve epizode ove misteriozne serije traju po 60 minuta. Hit serija je višejezična, s likovima iz cijelog svijeta koji govore svojim materinskim jezicima.

Panevropsku glumačku postava koju čine Emily Beecham, Aneurin Barnard, Andreas Pietschmann, Miguel Bernardeau, Maciej Musial, Lucas Lynggaard Tonnesen, Clara Rosager, Maria Erwolter i José Pimentao.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare