Magazin

Brigitte Macron: Svjesna sam da nismo tipičan par, razlika je 24 godine. Ali, jedno ne mogu shvatiti

Supruga francuskog predsjednika Emmanuela Macrona, Brigitte Macron, u jednom od rijetkih medijskih istupa rekla je kako je zaprepaštena negativnim komentarima i neprijateljstvom na koje je naišla samo zato što je 24 godine starija od svog partnera.

Ova 68-godišnja prva dama Francuske, Brigitte Macron, u intervjuu je otkrila kako je odavno postala svjesna da njezin brak nije tipičan, no isto tako nije mogla ni sanjati toliku dozu agresije usmjerenu zbog toga prema njima. Isto je tako rekla i kako su je povrijedila porređenja s Mariom Antoinettom, govoreći kako živi luksuznim životom te nije u kontaktu s ‘običnim smrtnicima’.

Intervju za Le Monde pojavio se u trenutku kada se 43-godišnji predsjednik Macron priprema za novu predsjedničku kampanju iduće godine, u nadi da će ga njegov narod ponovno izabrati. Njegovu suprugu, koja je odrasla u porodici buržuja te je pohađala privatnu katoličku školu u Amiensu, na sjeveru Francuske, mnogi vide kao prednost u pokušaju da osvoji i desničarske glasače.

“Ljudi me svrstavaju u desničare samo zbog mog porijekla i obrazovanja. No, nitko ne zna što je prava istina”, rekla je Brigitte Macron otkrivši da ju je njezino školovanje usmjerilo, naučilo prihvaćanju ograničenja, ali i dalo slobodu.

Macron je svoju buduću suprugu upoznao kada je ona postala učiteljica u drugoj privatnoj školi u Amiensu, gdje joj je on bio učenik. Zbog njega je na kraju napustila svog prvo supruga, s kojim je imala troje djece, kako bi se 2007. udala za Macrona.

U intervjuu za Le Monde otkrila je da nikada nije ni sanjala da će on postati političar. Dapače, bila je uvjerena da će biti pisac ili pijanist.

“Bila sam uvjerena da će Emmanuel raditi nešto u kulturi i za takav sam se život pripremila.” Umjesto toga, on je prvo postao ministar finansija u vladi Francoisa Hollandea, a onda je 2017. postao predsjednik Francuske.

“Francuzi bi naravno bili naklonjeniji mlađoj prvoj dami. Svjesna sam da nismo tipičan par, među nama je razlika od 24 godine i shvatam kako to može iznenaditi ljude i da nas oni možda ne razumiju. No, s druge strane ja ne mogu shvatiti toliku agresivnost”, rekla je Brigitte i potom se dotakla poređenja s Mariom Antoinettom:

“Stvarno ne znam šta je u mom ponašanju dovelo do takvih poređenja”.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare