Svijet

Britanci tvrde: Vladimir Putin pao niz stepenice. Otkriveno i od čega boluje

Ruski predsjednik Vladimir Putin imao je težak pad. To je pojačalo strahove da 70-godišnjak pati od ozbiljnih zdravstvenih problema.

Prema lokalnim medijima, Putin je pao niz nekoliko stepenica u svojoj službenoj rezidenciji u Kremlju. Njegovi tjelohranitelji su mu pomogli da dođe do kauča.

Vladimir Putin: Lični ljekari su mu došli pomoći

“Lični ljekari su mu došli pomoći. Ustanovili da ima nagnječenu trtičnu kost. Navodno su otkrili i da ima “rak probavnog trakta”, objavio je Telegram kanal General SVR.

Također su ustvrdili da je zbog pada nehotice izvršio nuždu, prenosi britanski Daily Star.

Nije jasno kako su otkrili rak dok su ga pregledavali zbog pada. No, ruski kanal Telegram bio je izvor tvrdnji o lošem zdravlju od početka invazije na Ukrajinu.

Prema izvještaju, Putin je hodao niz stepenice kada se “spotaknuo i pao na leđa. Nakon toga je pao na bok i skliznuo niz nekoliko stepenica”.

“Incident se dogodio pred očima predsjednikovih tjelohranitelja. Oni su brzo reagirali i pohitali Putinu u pomoć.

Provest će se istraga

Tri službenika osiguranja pomogla su predsjedniku da dođe do najbliže sofe. Pozvali su liječnike koji dežuraju u rezidenciji”, prenosi isti izvor.

Ljekari su stigli za nekoliko minuta. Međutim, nisu mogli odmah pregledati predsjednika”, jer boluje od “onkologije gastrointestinalnog trakta, zbog čega već ima ozbiljne probleme s probavom”. Pad je izazvao “nehotičnu” reakciju.

“Prije pregleda ljekari su predsjednika otpratili u kupaonicu. Pomogli su mu da se očisti. Nakon kompletnog pregleda nije dijagnosticirano ništa kritično. Modrica je liječena lijekovima protiv bolova.

Provest će se istraga o tome što je izazvalo pad”, navodi se u objavi.

Kanal, koji nije otkrio svoje izvore, tvrdi da Putin sada nosi “posebne cipele, čak i kod kuće, s premazom protiv klizanja. Stepenice u rezidenciji smatraju se sigurnim.”

Odvojene medijske istrage otkrile su da je Putin bio okružen timom ljekara, uključujući specijalistu za rak tokom putovanja.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare