Puni Gas

Britanska policija u problemu: BMW zaustavio isporuku automobila

Nije poznato ima li ova odluka veze s kvarljivosti dizelskog motora u policijskim automobilima. BMW je donio odluku kojom zatvara svoj specijalni odjel prodaje policijskih automobila. Bavarska kompanija je izjavila kako njihov zastupnik Park Lane iz Mayfaira ide u restrukturiranje. Što uključuje i poseban odjel koji se bavi isporukom specijalnih vozila, saznaje Auto Express.

Ova odluka je navodno potaknuta problemima u opskrbim lancima. Posebno nestašicom poluvodiča. BMW stoga prednost daje maloprodajnim i poslovnim kupcima. Ali to vrijedi samo u Velikoj Britaniji. Odnosno u zemlji čije su snage reda imale problema s BMW-ovim limuzinama iz ergele presretača. 

Naime, nakon što je na nekoliko automobila s moćnim dizelašem došlo do havarije. U jednom slučaju i do eksplozije motora koja je završila smrću policajca, britanske snage reda su do daljnjega penzionisale “sporne“ BMW-ove automobile. 

Ova odluka dolazi nešto više od godinu dana nakon što je britanska policija savjetovana da u potjerama ne koristi modele ove marke opremljene N57 motorom. BMW nije specificirao tačan uzrok. Ali je naglasio kako privatni vlasnici i dalje mogu koristiti svoje automobile. Odnosno kako je ovaj sigurnosno uvjetovani zahtjev povezan sa specifičnim načinom na koji policijske snage koriste automobile u potjerama. 

Zanimljivo je da je BMW probleme navodno detektirao još 2016. godine. Te je bio svjestan problema nakon što je u pet do sedam slučajeva zabilježena havarija na motoru. Naknadnom istragom utvrđen je problem s nedovoljnim podmazivanjem te je, između ostalog, savjetovan izmijenjen program održavanjaPovezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare