Svijet

Britanski ministar: Putin je gotov, ovo je njegov kraj. Potrošena je sila i to mora biti priznati

Ruski predsjednik Vladimir Putin potrošena je sila u svijetu, kakogod završio rat u Ukrajini, smatra britanski ministar odbrane Ben Wallace predviđajući da će invazija predstavljati Putinov kraj.

Ruska ofenziva u Ukrajini koju Kremlj naziva “posebnom vojnom operacijom” se nastavlja, ali je usporena, tvrde ukrajinska vojska i obavještajna zajednica dok ljudi bježe iz bombardiranih gradova.

“Predsjednik Putin je potrošena sila u svijetu i gotov je, njegova vojska je gotova. On si to mora priznati”, rekao je Wallace u razgovoru za Times Radio. Britanski ministar, koji je početkom februara boravio u Zagrebu, smatra kako invazija ne ide po ruskom planu.

“Ovo će biti Putinov kraj, kao što i treba biti”, rekao je Wallace pa dodao da bi bilo nemoguće okupirati takav narod i državu.

“Dugoročno više niko neće primati njegove telefonske pozive. Iscrpio je svoju vojsku, odgovoran je za smrt hiljada ruskih vojnika, ubistva nevinih ljudi. Reducirao je rusku ekonomiju na nulu. Mora preuzeti odgovornost za to”, zaključio je britanski ministar.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare