Sport

Britanski premijer lupio šakom od stol: “Nema šanse da se finale Lige prvaka igra u zemlji koja napada suverene države”

Nakon što su se pojavile informacije da bi UEFA mogla oduzeti Sankt Peterburgu finale Lige prvaka, Evropsku nogometnu federaciju u toj namjeri čvrsto je podržao Boris Johnson.

U govoru u parlamentu, britanski je premijer poručio da Vladimir Putin “vodi Rusiju u katastrofu” te da će zbog toga snositi posljedice sankcija koje im se spremaju “osiromašiti i izolirati zemlju”, prenosi “Jutarnji list”.

“Nema šanse da se nogometni turniri održavaju u Rusiji koja napada suverene države”, poručio je Johnson.

Na istom je tragu i ministrica kulture, medija i sporta Nadine Dorries, koja je rekla da je “ozbiljno zabrinuta zbog održavanja sportskih događaja u Rusiji”.

“Nećemo dopustiti predsjedniku Putinu da iskorištava velike svjetske događaje kako bi legitimizirao svoju ilegalnu invaziju u Ukrajini”, istaknula je Dorries, dok je bivša ministrica Tracey Crouch pozvala UEFA-u da “momentalno premjesti finale Lige prvaka sa stadiona Gazprom Arena”.

Britanski mediji citiraju izvore iz UEFA-e koji su potvrdili da Aleksandar Čeferin i društvo već traže novog domaćina utakmice koja se igra 28. maja. Posljednja su dva finala, podsjećamo, zbog pandemije covida-19 prebačena u portugalski Lisabon.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare