Svijet

Britanskim vojnicima rečeno da se pripreme za rat protiv Rusije: “Došlo je vrijeme da pripremite porodicu i voljene”

Vojnik s najvišim “drugim činovima” u vojsci Velike Britenije je kazao da trupe moraju biti spremne boriti se protiv Rusije – i da trebaju upozoriti svoje voljene na potencijalni sukob.

Zastavnik Paul Carney upozorio je da se britanska vojska sada “oblikuje kako bi odgovorila na prijetnju iz Rusije i da je spremna suprotstaviti se svakoj agresiji”.

Došlo je vrijeme da se “porodica i voljeni” pripreme za mogućnost slanja na Istok.

Rekao je da se svijet promijenio od invazije Vladimira Putina na Ukrajinu 23. februara – prije šest mjeseci u utorak – i britanske trupe “moraju biti spremne za nove stvarnosti”.

WO1 Carney – najviši oficir u vojsci – napisao je u časopisu Soldier: “Želim da svi provjerimo jesmo li fizički sposobni za operacije. Također je važno pripremiti voljene osobe i porodicu, koji često imaju najtežu ulogu u našoj odsutnosti, prenosi Mirror.

“Molim vas da sada s njima razgovarate o potencijalnom raspoređivanju. Pronađite brojeve mreža podrške i relevantne osobe koje im mogu pomoći, kao što su službenik za socijalnu skrb jedinice.

“Ovo je ključno jer bismo mogli biti izvan kontakta duže vrijeme na turneji. Pobrinuti se da naši voljeni imaju podršku koja im je potrebna je također od vitalnog značaja za nas, jer nećemo dati 100% na turneji ako smo zabrinuti za svoj dom.”

General Sir Richard Dannatt, bivši načelnik kopnene vojske, rekao je: “Ovo je razborit savjet vrhovnog vojnika kopnene vojske. To ne znači da će se vojska rasporediti u Ukrajini, ali dužnost je svake vojske u miru pripremiti se za rat, u svakom aspektu života.

“I pored toga, s ratom u Evropi, agresivnom Rusijom i zabrinutim zemljama na ruskim granicama, razumno je da su britanski vojnici realni u pogledu onoga što bi se moglo dogoditi.”

Njegovo spominjanje da nije u kontaktu odnosi se na Rusiju koja presreće i prisluškuje mobilne telefone. A njegovo upozorenje ponavlja upozorenje generala Sir Patricka Sandersa, načelnika kopnene vojske, koji je u junu rekao: “Mi smo generacija koja mora pripremiti vojsku da se ponovno bori u Evropi.”

U ratu je do sada poginulo ili ranjeno 100 000 ukrajinskih i ruskih vojnika.

Britanija je poslala protutenkovsko oružje i raketne bacače u Ukrajinu i pomogla u obuci njenih snaga, dok su kraljevski marinci sada unutar britanske ambasade u Kijevu.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare