Region

Brnabić iznijela nevjerovatnu teoriju: Dojave o bombama su pritisak na Srbiju jer nismo uveli sankcije Rusiji

Premijerka Srbije Ana Brnabić smatra da učestale dojave o podmetnutim bombama predstavljaju pritiske iz inozemstva na Srbiju jer nije uvela sankcije Rusiji nakon pokretanja invazije na Ukrajinu, kao što je to učinila većina zapadnih zemalja.

“Jedina smo zemlja u Evropi koja nije uvela sankcije Rusiji i pritisci su nevjerovatni iz dana u dan. I ove dojave o bombama pritisci su iz inozemstva zbog neuvođenja sankcija Rusiji”, rekla je Brnabić beogradskim medijima.

Podsjetimo, stotinjak škola u Beogradu evakuirano je jučer nakon dojava o bombi koje su se pokazale lažnima. Dojava je upućena i aerodromu u Nišu, a proteklih dana i trgovačkim centrima, željezničkoj stanici u Novom Beogradu te dvaput zoološkom vrtu.

Niz dojava o podmetnutim bombama započeo je u martu, najprije avio-kompaniji Air Serbia koja je nakon početka ruske invazije na Ukrajinu nastavila letjeti na liniji Moskva – Beograd. Ukrajina je tada Srbiju optužila za profiterstvo zbog povećanog broja letova za Rusiju u vrijeme zapadnih sankcija toj zemlji.

Brnabić je rekla za TV Pink da se neuvođenje sankcija Rusiji pokazalo iznimno skupo jer je i investitorima glavno pitanje postalo zašto to Srbija još uvijek nije učinila. Prema njezinoj ocjeni, to dodatno usporava daljnji rast zemlje.

I drugi srbijanski službenici učestale dojave u posljednja dva mjeseca o bombama u školama, na mostovima, trgovačkim centrima, aerodromima te u sistemu Beogradskog vodovoda i drugdje vide kao dio specijalnog, psihološkog rata protiv Srbije čiji je cilj zastrašiti ljude, poremetiti dnevnu rutinu i stvoriti nestabilnost.

“Jasno je da je riječ o hibridnom ratu protiv Srbije, a cilj je unijeti u zemlju nestabilnost i nemir i otjerati strane investitore”, rekao je zamjenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić.

Ustvrdivši da je Beograd zatražio međunarodnu pravnu pomoć u otkrivanju adresa s kojih stižu dojave o navodno postavljenim bombama, on je rekao da ne zna hoće li te pomoći i biti.

“Očito to nikoga tamo ne interesira, a nekima čak i odgovara taj pritisak na Srbiju”, ocijenio je Vesić.

I ministar unutarnjih poslova Aleksandar Vulin u povodu niza anonimnih dojava o postavljenim bombama u Beogradu ocijenio je dan ranije da se protiv Srbije vodi specijalni rat i da prijetnje stižu s različitih adresa iz više evropskih država.

Vulin je istaknuo da ministarstvo u saradnji s Višim javnim tužiteljstvom i Tužiteljstvom za organizirani kriminal čini sve da se ubrza proces međunarodne pravne pomoći sukladno međunarodnim konvencijama.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare