Magazin

Bruce Willis snimljen prvi put otkad je objavljeno da mu je dijagnosticirana afazija

Bruce Willis snimljen je u jednom restoranu u kalifornijskom Brentwoodu nakon dugog izbivanja iz javnosti.

Willis je s prijateljem ručao na terasi te se nije previše obazirao na fotografe. Prvi je to put da je snimljen u javnosti nakon što je njegova porodica objavila da se povlači iz glume zbog zdravlja.

Podsjećamo, glumac pati od afazije, zdravstvenog stanja koje utječe na njegove kognitivne sposobnosti. 

“Bruceovim fanovima željeli smo kao porodica reći da naš voljeni Bruce ima zdravstvenih problema, nedavno mu je dijagnosticirana afazija, što utječe na njegove kognitivne sposobnosti. Kao rezultat toga, Bruce se udaljava od karijere koja mu je toliko značila”, objavila je porodica Willis prije šest sedmica.

“Ovo je stvarno izazovno vrijeme za našu porodicu i jako smo zahvalni na vašoj kontinuiranoj ljubavi, suosjećanju i podršci”, poručili su. Ista objava osvanula je tad i na profilu Bruceove bivše supruge Demi Moore.

O narušenom zdravstvenom stanju Brucea Willisa šuškalo se već neko vrijeme.

Glasine su počele nakon što je 66-godišnji glumac počeo prihvaćati uloge u niskobudžetnim filmovima. U YouTube showu Half in the Bag odlučili su se pozabaviti tom temom. “Bruce Willis snimi desetak filmova godišnje, a vi nikad niste čuli ni za jedan od njih. Pozabavit ćemo se ovim čudnim fenomenom i pokušati shvatiti što se događa”, napisali su u opisu emisije.

“Negdje sam pročitao da Bruce Willis ima demenciju, da zapravo nije ni svjestan što se događa oko njega”, napisao je jedan korisnik u komentaru na YouTubeu, na što je Matt Eskandri, reditelj koji je zaslužan za nekoliko Willisovih filmova, među kojima su i Hard Kill, Survive the Night i Trauma Center, odgovorio: “Da, to je istina, režirao sam četiri filma s njim pa znam iz prve ruke. Tužno je vidjeti kako legenda poput Brucea propada pred vašim očima. Vidio sam to dok sam radio s njim proteklih nekoliko godina.”

Prošle godine se Willis suočio s kritikama jer je viđen bez maske na jednom događaju. On se kasnije pravdao da je riječ bila o “krivoj prosudbi”, no upućeniji su tvrdili da je jednostavno zaboravio da mora nositi masku.

Afazija, stanje koja je dijagnosticirano Bruceu Willisu, poremećaj je uslijed kojeg osoba nije u stanju govoriti iako je prethodno potpuno ovladala govorom, jezikom, pismom i računanjem.

U određenim slučajevima afazije osoba može imati problema sa svjesnim djelovanjem, poimanjem sredine, koncentracijom i pamćenjem. Oboljeli imaju umanjenu mogućnost izražavanja i razumijevanja riječi te onoga što one predstavljaju.

Tagovi:


Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare