Vijesti

Brutalno ubistvo kod Tuzle: Pijani muž sjekirom ubio ženu pa nazvao kćerku i sve joj priznao

Sinoć se u Tuzli oko ponoći desila velika tragedija kada je muž sjekriom usmrtio suprugu.

Ova informacija je potvrđena za Raport iz MUP-a TK.

"Dana 07.05.2023 oko 00,15 sati putem telefona PS Zapad PU Tuzla, od strane M.S. iz Tuzle, prijavljeno je da je istu telefonom pozvao njen otac M.S. i rekao da je ubio njenu majku a svoju suprugu K.S. iz Tuzle. Oko 00,20 sati u prostorije PS Zapad pristupio je dobrovoljno M.S. iz Tuzle i potvrdio navode prijave", rečeno nam je.

Ubistvu je prethodio verbalni i fizički sukob među supružnicima, nakon čega je Muharem .S (60), u alkoholiziranom stanju suprugu udario sjekirom u glavu i usmrtio je. Uviđaj su sinoć obavili dežurni tužilac i istražitelji SKP MUP-a TK.

Izdata je naredba za obdukciju tijela preminule, i vađenje krvi i urina od osumnjičenog. Nakon kriminalističke obrade će osumnjičeni biti predat u nadležnost Tužilaštva.

Nakon obavljenog uviđaja, gdje utvrđeno i da je M.S. u alkoholiziranom stanju, istom je također ukazana medicinska pomoć, a na UKC Tuzla su konstatovane i lakše tjelesne povrede kod imenovanog.

Po nalogu dežurnog Tužioca, licu M.S. (1963) u ranim jutarnjim satima oduzeta je sloboda zbog sumnji u počinjenje krivičnog djela Ubistvo iz člana i isti se nalazi u prostoriji za zadržavanje UP MUP TK-a, gdje će po dogovoru sa Tužiocem, nakon krim obrade biti predat KT TK-a na dalje postupanje", rekli su nam iz policije.