Svijet

Buduća premijerka Italije Giorgia Meloni: Puši, pije, karta se i gleda prema Dalmaciji

Iako u javnosti zastupa tvrde desne stavove, Giorgia Meloni živi u vanbračnoj zajednici i privatno ima vrlo liberalna životna načela.

Buduća premijerka Italije čini se, nije u skladu sa sopstvenom propagandom.

Tvrda desničarka koja je još u ranoj mladosti, sa tek 15 godina pristupila neofašističkom pokretu (MSI, omladinski front), u svojim agresivnim istupima kritikuje skoro sve liberalne tekovine. Prije svega, jačanje i promociju LGBTQ zajednice, prenosi B92.

Revanšizam ocu

Propagirajući tradicionalne porodične vrijednosti Meloni vješto prenebjegava činjenicu da ni sama nije u zakonitom braku.

Italijanka, rođena u “crvenom” predgrađu Rima, komunističkom bastionu, trasirala je svoj put od puberteta u potpuno suprotnom pravcu.

Tamošnji hroničari tvrde da je razlog tome, što je njen otac, po uvjerenju komunista i tvrdi ljevičar, napustio njenu majku koja je imala desničarske stavove još dok je Giorgia bila mala i da je njen angažman, ustvari, posljedica revanšizma prema ocu, zbog kojeg je djetinjstvo provela sa bakom i djedom.

Prodavačica povrća prisjetila se male Giorgije koja je svakodnevno sa djedom dolazila na lokalnu pijacu:

“Njen djed je bio divan čovjek. I ona divna devojčica. Ko bi pomislio da će postati premijerka Italije…”

Ni njene prehrambene navike nisu ostale tajna:

“Odrasla je na mom grahu, lijepo je jela i lijepo je porasla.”

Berlusconijev izbor

Ipak, Meloni, koja je u Italiji poznata kao najmlađa ministarka u historiji, jer je Silvio Berlusconi postavio na čelo ministarstva za omladinu i sport, kada je imala 31 godinu, van govornice, kampanje i javnih istupa vrlo raskalašna.

Sudeći prema fotografijama, prisustvo paparaca nije joj smetalo da maksimalno uživa u danu na plaži. Prošetala je u kupaćem. Naručila koktel, zapalila cigaretu i odigrala nekoliko partija karata.

Zli jezici bi rekli da joj se pogled gubio ka jadranskoj pučini, jer pretenzije prema pripajanju Istre i Dalmacije, nikada nije krila.

Jedno je sigurno, gospođa Meloni se ni sama ne uklapa u ulogu tradicionalne smjerne katolkinje koju zagovara, a da li će stavove omekšati, ostaje da vidimo.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare