Vijesti

Burna rasprava o radu policije KS. Konaković: Informacije cure iz Tužilaštva prema medijima bliskim SDA

Skupština Kantona Sarajevo usvojila je izvještaj Nezavisnog odbora za izbor i reviziju policijskog komesara KS. Za je glasalo 19 zastupnika.

Ova tema mogla proći bez žustrih rasprava i prozivki.

Burna rasprava se odvijala između zastupnika Stranke demokratske akcije (SDA) Mahira Devića i Harisa Zahiragića i zastupnika i predsjednika NiP-a Elmedina Konakovića.

U raspravi je učestvovao i zastupnik SDP-a Igor Stojanović. Kako su naveli zastupnici SDA u raspravi, ova stranka nije zadovoljna izvještajem te uporno insistirali da predsjednik Odbora Miroslav Kružik informiše Skupštinu o ubistvu policajaca Adisa Šehovića i Davora Vujinovića iz oktobra 2018.

“Istraga i problemi koji su nastali u istrazi nismo čuli od Nezavisnog odbora. Nezavisni odbor u naše ime treba da kontroliše rad policije. Ako uđemo u izvještaj i vidimo kako su izvještavali, kako se stvari dešavaju, mogli bismo diskutovati satima. On je glas građana ovdje”, kazao je Haris Zahiragić.

Na ovo se javio Igor Stojanović, zastupnik SDP-a postavio je pitanje otkud im informacija da je Tužilaštvo poslalo bilo šta Nezavisnom odboru.
Replicirao je Haris Zahiragić je kazao da su takve informacije dobili iz medija te moli da takve informacije ne povazuje sa tužiteljem.

Konaković je tražio ispravku krivog navoda te je kazao da je Zahiragić rekao djelimičnu istinu, te da se radi o medijima bliskim SDA i koji direktno iz Tužilaštva dobivaju informaciju i prije nego što i MUP dobije informaciju.

Zahiragić je kazao da su za SDA svi mediji isti i da taj sporni medij navodno proziva i njega.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare