Film

Cameron otkrio zašto je DiCaprio umalo ostao bez uloge u Titanicu

Leonardo Dicaprio umalo je ostao bez uloge u Titanicu, otkrio je za GQ Oscarom nagrađeni reditelj James Cameron.

“Prvi sastanak s Leom bio je smiješan. Dok sjedim u svojoj konferencijskoj sobi i čekam da upoznam glumca, pogledao sam oko sebe. Primijetio sam da su ondje prisutne doslovno sve žene iz ureda. Sve su htjele upoznati Lea. Bilo je histerično”, prisjetio se Cameron.

DiCaprio je tada šarmirao sve okupljene, pa su ga nekoliko dana kasnije pozvali na audiciju. Glumac je bio uvjeren da samo dolazi upoznati Kate Winslet, ali Cameron je za njega pripremio scenarij i upalio kameru.

Leo nije mislio da će morati čitati scenarij

“Nije znao da ćemo ga testirati. Mislio je da je to još jedan sastanak na kojem će upoznati Kate. Rekao sam mu da ćemo otići u susjednu sobu, pročitati nekoliko redaka i ja ću to snimiti. A on je rekao: “Oh, ja ne čitam.” Rukovao sam se s njim i zahvalio mu što je došao”, ispričao je Cameron.

“Čekaj, čekaj, čekaj. Ako ne čitam, neću dobiti ulogu? Samo tako?” upitao je DiCaprio reditelja, na što mu je ovaj odgovorio: “O da. Ovo je ogroman film koji će mi oduzeti dvije godine života, a ti ćeš otići raditi pet drugih stvari dok ja radim postprodukciju. Dakle, ja neću to sjebati donošenjem pogrešne odluke u izboru glumaca. Dakle, čitat ćeš ili nećeš dobiti ulogu.”

Ulogu Rose u početku želio dati glumici Gwyneth Paltrow.

DiCaprio je nevoljko pristao čitati i bio je ogorčen dok se kamera nije uključila, tvrdi Cameron. U trenutku kada je viknuo “akcija”, DiCaprio se pretvorio u Jacka: “Tamni oblaci su se otvorili, a zraka sunca je osvijetlila Jacka. Ja sam tada zaključio: u redu, on je taj tip.”

Titanic je snimljen 1997. godine i dugo je bio film s najvećom zaradom svih vremena. Osim što u njemu umalo nikada nije zaigrao DiCaprio, Oscarom nagrađeni reditelj otkrio je i da je ulogu Rose u početku želio dati glumici Gwyneth Paltrow.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare