Politika

Čampara čestitao Efendiću: Osipanje SDA se neće zaustaviti. Ovo je bijeg nepotizma, korupcije, laži

Aljiša Čampara komentirao je današnju objavu Semira Efendića kako napušta SDA. Ističe da je načelnik Općine Novi Grad Sarajevo Efendić, koji je kao nosilac liste za Kanton Sarajevo osvojio ogroman broj glasova kao kadar SDA, danas pod pritiskom politike nepotizma, korupcije, mita, laži, lopovluka i čega sve ne, odlučio napustiti SDA.

“Efendić je krenuo stopama svih onih odvažnih kadrova SDA kojima su legitimitet davali građani na izborima, a ne stranački vrh. Osipanje se neće zaustaviti sa Semirom Efendićem!

U ovu borbu krenuli smo zajedno prije nešto više od godinu dana. Htjeli smo bolju SDA, onu koja će dati šansu mladim, obrazovanim, sposobnim ljudima, htjeli smo popravljati stanje radom, ali bolesna ambicija dijela ljudi iz vrha stranke koji su o tome donosili odluke to nisu vidjeli kao ispravan put.

Njihova percepcija ispravnog već godinama urušava SDA. Zbog njihove pogrešne percepcije i politika SDA je krenula putem koji je sušta suprotnost od principa koje je zagovarao rahmetli Alija Izetbegović.

SDA je istjerala recimo Konakovića, mene, Musića i mnoge druge sposobne kadrove, a sada i Efendića. Njihovo vođenje politike dovelo ih je do potopa na zadnjim lokalnim izborima u Sarajevu, Tuzli, Zenici, Bihaću i svim drugim većim centrima, izgubili su sada i Novi Grad kao jedinu bazu u Sarajevu koje im život znači i za koje su bili spremni trgovati i državom.

Semir je često bio hrabar više od onog što je dozvoljavala Centrala SDA koja je njegovala jednoumlje i poltronstvo. Ogolio je jedno učmalo stanje unutar SDA objavom snimka afere „Asim“ i time ohrabrio mnoge koji su nakon toga konačno počeli biti svoji, a ne raznih ‘braca i seka’.

Čestitam mu i na ovoj hrabroj odluci. Siguran sam da ćemo u vremenu koje slijedi uspješno sarađivati. Najbolje tek dolazi!”, kaže Čampara.Povezani postovi: