Čampara: Neka Osmica pokaže validnu diplomu i ja se više neću baviti politikom

2676

Aljoša Čampara gostovao je sinoć u emisiji Pressing na N1 i govorio o svojoj ostavci na mjesto u Predsjedništvu SDA ali i problemima u stranci.

Na pitanje voditelja komentirao je i to da li će se Denis Zvizdić ponovo kandidirati za člana Predsjedništva BiH te da li je tačno da je prošli put odustao zbog kandidature Sebije Izetbegović.

Kazao je da bi Zvizdić bio odličan član Predsjedništva BiH te da vjeruje da će se ponovi kandidirati te da je tačno da je prvi put odustao jer se kandidirala i Sebija Izetbegović.

“Čuo sam da je Bakir Izetbegović rekao da je frapiran podrškom koju je ona dobila kao njegova supruga. Pa ja sam frapiran da smo uopće došli u poziciju da supruga predsjednika stranke bude kandidata za člana Predsjedništva BiH”, rekao je Čampara.

Potom je komentirao diplomu Osmana Mehmedagića, direktora OSA-e.

“Ja protiv Osmana Mehmedagića nemam ništa lično, ali mu poručujem da pokaže validnu diplomu i ja se nikada više neću baviti politikom”.

Optužili ste direktora Obavještajno-sigurnosne agencije Osmana Mehmedagića Osmicu za satanizaciju vas i vaše porodice?

Ima mnogo dokaza, to traje dvije, tri godine, a kulminiralo je kada sam u programu N1 kazao da ko nema diplome ne može obnašati važne funkcije. Kakvu to poruku šaljemo mladima? 2020. pojavljuje se diploma da je završio fakultet 2013. godine. Najžalosnije od svega je da je ovu diplomu proglasio tajnim dokumentom. Ja protiv njega nemam ništa lično, apsolutno. Ja mu poručujem da pokaže validnu diplomu i ja se nikada više neću baviti politikom. Ali on nema diplome.

Zašto predsjednik SDA Bakir Izetbegović toliko inzistira da Mehmedagić vodi OSA-u?

Moguće je da su oni prijatelji, ja s tim nema problem, ali ako neko ne ispunjava uslove… pa ne mogu ja otići u bolnicu i operisati, nisam ja doktor medicinskih nauka. Ima kvalitetnih ljudi u OSA-i, ne mora on stalno biti tamo.

Osmica se miješao u izbor Kantonalnog odbora SDA Sarajevo i postavio je tamo svoga rođaka, koji uopšte nije član SDA. To mi je potvrdio Skaka, koji je bio na tom sastanku. Mi Bošnjaci sebi ne smijemo dozvoliti skrnavljenja institucija Bosne i Hercegovine, mi moramo biti predvodnici. Zato sam podnio ostavku u SDA.

Fikret Prevljak, predsjednik Kantonalnog odbora SDA Sarajevo kaže da će vas izbacit iz SDA?

Poručujem da me odmah izbace iz SDA, ja se ne bojim prijetnji, ja njega ne priznajem kao legalno izabranog.

Optužio vas je da sarađuje protiv države?

To i budala zna da nije istina. Kad ne znaju šta će kažu radim sa Rusima, Čovićem, Dodikom…

Optužuju vas i za rušenje predsjednika Suda BiH Ranka Debevca?

U javnosti su se pojavile informacije kako Debevac ima dvojno državljanstvo. Šta, sad je to super?

Jeste li ranije znali da Debevac ima i državljanstvo Španije?

Kako ću znati, ja nemam problem s tim čovjekom. Ali ako ima dvojno državljanstvo to je problem, šta bi sa mnom bilo kada ne bih imao diplomu. Ja ne mogu šutiti na te stvari. Ja sam javna ličnost.

Kakva je vaša veza sa portalom Pressmedia?

Nikakva. Oni su ženi, mužu i njenom ocu (osnivačima Pressmedije) označili metu. To je strašno. To nema u Sjevernoj Koreji. Kada se portal Raport pokrenuo odmah su pitali da li Aljoša i Denis Zvizdić stoje iza toga. I da imam svoj medij u čemu je problem? Je li to krivično djelo?