Čampara odgovorio Izetbegoviću: Odlična izjava predsjednika SDA

27561

Aljoša Čampara podnio je jučer ostavku na mjesto u Predsjedništvu SDA što je izazvalo ogromne reakcije i turbulencije u stranci Bakira Izetbegovića.

Čampara i njegova sudbina u SDA postali su top-tema, a danas je zasjedao i Kolegij SDA.

Izetbegović nakon toga komentirao potez Čampare, svog dojučerašnjeg bliskog saradnika i savjetnika, kazavši da je je teško da će Čampara ostati u stranci te da SDA niti on lično ne snose nikakvu odgovornost kao ni mogući nepotizam i korupcija koji Čampara spočitava vrhu stranke.

Kontaktirali smo Čamparu za komentar na izjave Izetbegovića.

“Odlična izjava predsjednika SDA Izetbegovića”, rekao nam je Čampara.

Izetbegović je ranije kazao da će Glavni odbor prihvatiti Čamparinu ostavku.

“Uostalom, šta će se dešavati, ne zna se. SDA mu je dala šansu i priliku, podršku, a kako će da uzvrati, vidjet ćemo”, kazao je Izetbegović.

Na pitanje da li će Čampara ostati, lider SDA je rekao :

“Poslije ovakvih formulacija teško da ostane u SDA, mislim da je on sam sebe izbacio.”

O Čamparinim optužbe o korupciji i nepotizmu u stranci kazavši da to nisu pravi razlozi zbog kojih on, eventualno, napušta SDA.

“Čuo sam se ja sa Čamparom ovih dana, obavio razgovor sa njim prije ovih njegovih odluka. Znam ja razloge za njegovu odluku, ali ne bih o njima. Do sada smo imali pet ili šest puta ljude koji odlaze iz SDA i onda redovno se nađu neka nezadovoljstva, demokratijom ili nedemokratijom u SDA, putem kojim ona ide. Onda izađemo na izbore i SDA dobije svojih 310.000 glasova. Čampara može donijeti svoje odluke, ali možemo vidjeti gdje su njegovi prethodnici, kako su oni prošli, koliko su dobili glasova, gdje su, kud su i gdje je SDA”, kazao je Bakir Izetbegović.