Politika

Čampara: Sebija umjesto da se spremaš za penziju, ti moraš po stare dane dokazivati legalnost svojih diploma

Izjava Sebije Izetbegović, direktorice KCUS-a i kandidatkinje SDA za Skupštinu KS na jednom od predizbornih skupova izazvala je oštre reakcije.

Naime, ona je iznijela sporne tvrdnje na račun pojedinaca iz opozicije.

“Selam alejkum i dobro veče. Selamim vas, a selamim i te ‘luzere’ zakrvavljenih očiju, nesretnike i gubitnike koji su otpali od nas i krenuli nekim groznim putevima koji će ponovo kako reče naš Amor, ako uspiju voditi u Tomašice, logore, stratišta i masovne grobnice”, poručila je Izetbegović.

Na ove skandalozne izjave reagirao je i Aljoša Čampara, istaknuti član Naroda i pravde te kandidat za Skupštinu KS.

“Sebija, tvoja beskrupuloznost odavno je postala problem cjelokupnog bosanskohercegovačkog društva. Ti si osoba koja širi mržnju, unosi razdor i netrpeljivost.

Ti si najveća sramota ovog naroda. Sramota su i oni što snishodljivo aplaudiraju kada prizivaš i najavljuješ nove masovne grobnice, logore i stratišta. Za stanje u kojem se nalaziš potrebna je ozbiljna stručna pomoć, a tvoje sinoćnje obraćanje nedvojbena je potvrda toga.

Ti, suprugo predsjednika SDA i „univerzitetska profesorice“ koja umjesto da se spremaš za penziju moraš po stare dane dokazivati legalnost svojih diploma, dala si sebi za pravo da na ovako morbidan način, omladinu, borce, zlatne ljiljane, ratne vojne invalide, majke, očeve, šehidske porodice i sve ostale ljude koji su članovi drugih političkih stranaka, nazivaš ljudima koji vode u novi genocid.Vitalni interes bošnjačkog naroda je maknuti tebe – politički imenovanu direktoricu koja je odbila liječiti malodobno dijete, koja je otjerala preko 200 ljekara i tako nanijela neprocjenjivu štetu ovoj državi – s rukovodeće pozicije i iz političkog života.

Nisu Sebija, ili ako ti je drže da te zovem „S“ kako su te zvali u prepiskama akteri afere „Respiratori“, ljudi „otpali“ od SDA, već su je napustili jer nisu mogli gledati, a kamo li učestvovati u igrama koje samo tvoj um može iskonstruisati. I na kraju, da ti bude jasno, moja najveća satisfakcija, a siguran sam i svakog razumom obdarenog, je što s tobom nisam na istoj strani”, napisao je Čampara.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare