Vijesti

Čampara: Ukoliko napadnu moju porodicu, odgovor će biti brutalan

Ja sam podnio neopozivu ostavku – nema šta ko tu prihvatati. Podnio sam je formalno, pravno, prema Glavnom odboru, jer me on izabrao. Svoje razloge sam izbnio jasno i transparentno. Podnio sam i centrali SDA – pa sam obavijestio građane, rekao je u Pressingu na N1 Aljoša Čampara.

“Što se izbacivanja iz stranke tiče, Prevljak je rekao da će me izbaciti ako nešto uradim. Radi se o tome da je čovjek sklon izbacivanju. To nije način. Ja ću raditi u interesu građana i u interesu onoga što sam napisao u ostavci”, izjavio je Čampara u prvom TV pojavljivanju nakon što je podnio ostavku na sve funkcije u stranci SDA.

Stranku je optužio da je odustala od kongresnih ciljeva, da zapošljava kadrove po poltronstvu i da pristaje na koruptivno ponašanje članova.

“Ja sam upozoravao duže vrijeme na proklamovane ciljeve s Kongresa koji su dobro napisani, ali se na terenu ne provode”, kazao je rekavši da je stranka obećala težiti ka građanskom, ka privlačenju nebošnjaka i prinicipima koji teže ka EU.

PROČITAJTE  SDA: Milanović bi morao imati na umu da su ratni ciljevi koje zagovara presuđeni u Hagu kao UZP

On je rekao da je SDA nakon Kongresa prvo smijenila Dušku Jurišić, direktoricu TV Sarajevo.

“Šta mislite da je Alija Izetbegović tako sklanjao ljude. Mi smo trebali poslati poruku da imamo ratnu reporterku, zaslužnu građanku, da pošaljemo poruku negatirima BiH da se ovdje može živjeti multikulturalno”, rekao je Čampara.

Istakao je da Kantonalni odbor SDA postavlja ljude zbog kojih se mijenjaju statuti preduzeća, prilagođavaju se nekim ljudima koji ne zadovoljavaju ni školsku spremu.

“Umjesto da dovodimo stručnjake – a koliko mnogo je takvihi, mi recikliramo jedne te iste kadrove”, rekao je Čampara.

Tvrdi da se sve navedeno “odbija od Bakira Izetbegovića”.

“Okružen je ljudima koji ga pogrešno informišu. Nemamo politiku, viziju, mjere, ciljeve, savjete, stručne ljude. Da se bavimo uhljebljavanjem – na sve sam upozoravao”, poručio je Čampara.

PROČITAJTE  Šefica Žena SDA Sarajevo Alma Omerović: U pamet Bošnjaci, ovo je naš džihad. Izdajnici imaju zajedničkog kandidata

On je rekao da se neće odreći funkcija koju mu je dodijelio narod, te da se prima plaću samo od Vlade FBiH, a svih paušala se odrekao.

Na pitanje da li odlazi iz SDA, osniva li stranku ili će se priključiti nekome, rekao je:

“Ja nisam o tome razmišljao. Rano je još”, kazao je.

Čampara je kazao da su ga mnogi ljudi iz vrha SDA podržali nakon ostakve, ali je rekao da mnogi možda i čekaju da vide kako će se stvari odvijati nakon dešavanja.

Govoreći o tome da li očekuje određene napade na njega zbog svog javnog kritiziranja stranke, Čampara je rekao da očekuje razne gnusne napade.

“Očekujem svašta. Sad će se objavljivati da sam kriminalac, narkomana, ljubavnik…Svašta će sad objavljvati i ja to očekujem. Samo ću jedno reći. Ukoliko napadnu moju porodicu, djecu, roditelje, prijatelje…Odgovor će biti brutalan. To neću tolerisati”, rekao je Čampara.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare