Politika

Čanak: Je*o ja mater i Mladiću i onome kome je on heroj. Dodik ide u Moskvu jer je to sigurna kuća za korumpirane političare

Rat je prekinut, ali nije završen, kazao je ovo lider Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak gostujući sinoć u emisiji Face to face kod Senada Hadžifejzovića.

Naime, on je govorio o političkoj situaciji kako u Bosni i Hercegovini tako i u regionu.

“Kada smo načeli institucije režima Slobodana Miloševića, poslali su me na front u dobrovoljačku jedinicu! Sa Šešeljem se već duže vrijeme ne srećem, jer me njegov tjelohranitelj jednom prilikom napao. Sve može osim što ne može, a što ne može, ne može nikako! Pozvao sam Šešelja na dvoboj. Govorili su mi da sam obrnuti Šešelj! Svi nacionalisti i fašisti vladaju na strahu. Oni uvijek govore “mi” jer se kriju iza čopora. Gdje god su se pojavili čuvari srpstva, tu srpstva nema Gdje god su srpski nacionalisti, tu Srba nema”, kazao je Čanak.

Kazao je kako tri prsta, što su postali srpski pozdrav, bili su pozdrav fašista i seljaka

“Srbija danas, kao složena država, ne može da opstane kao unitarna država u kojoj se sve odlučuje u Beogradu! Vučić ne gleda u budućnost, jer ga situacija tjera da gleda u 3. april 2022, kada ima izbore! Vučić razmišlja od izbora do izbora! Novi Sad je postao sigurna kuća za ratne zločince. Uzeo sam četku i prekrečio mural Ratku Mladiću! Je*o ja mater i Ratku Mladiću i onome kome je on heroj! Strašna je činjenica da su moj natpis protiv Mladića skinula maloljetna djeca! Ko je toj djeci učitelj mržnje?!”, kazao je Čanak.

Dodaje, kako će Dodik da bježi u Moskvu jer je to sigurna kuća za korumpirane političare.

” Zlatno pravilo politike je “najvažnije je pametno izabrati neprijatelja”! Kada podjelite na “mi” i “oni” – dalje je jednostavno! Ratovi su za to idealna stvar. Dodik je prevarant. Ljudi ne odlaze zato što loše žive, nego zato što nema perspektive i budućnosti! Niko neće da živi na trulištu propalih ideja! Evropa se pokazala neodgovorno prema ovom prostoru! Pustili su nas niz vodu! Kakvo su rješenje ponudili za BiH?! Umjesto da grade nešto na antifašističkim temeljima, oni stvore konstitutivne narode”, kazao jeon.

Na samom kraju je kazao kako je jedina razlika između Dodika i Stanivukovića, što je Dodiku srbovanje biznis, a Stanivuković u to vjeruje.

“Ratko Mladić je naftna mrlja na obrazu Srbije! Gdje god je Ratko Mladić prošao nema Srba, nema Hrvata, nema Bošnjaka, nema života”, kazao je on na samom kraju.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare