Kriminal

Čaušević podivljao nakon presude, kaže da je on moralna vertikala: Nakupe se plate i ja kupim stan

Nakon što ga je Sud BiH proglasio krivim i osudio na devet godina zatvora, bivši direktor UIO Kemal Čaušević je podivljao.

Krenuo je s teškim optužbama na račun tužilaca Dubravka Čampare i Olega Čavke te na račun predsjednika Suda BiH Ranka Debevca.

Za Čamparu i Čavku je kazao da su “dva najveća kriminalca”.

“Ja sam moralna vertikala za Ranka Debevca, Dubravka Čamparu i Olega Čavku, kunem se Bogom. Sve ovo ne bi bilo moguće da nisu dva najveća kriminalca ovde – Oleg Čavka i Dubravko Čampara. Ranko Debevac je sve započeo i krenula je odmazda na mene”, rekao je Čaušević.

Kaže da je Debevec imao motiv da ga osudi jer je razotkrio nezakonite radnje u pravosuđu.

Poseban osvrt imao na dio presuda koja se odnosi na oduzimanje imovine. Naime, Sud BiH je odlučio da Čauševiću oduzme imovonu vrijednu 1,7 miliona KM, koju je stekao na nelagalan način. Čaušević tvrdi da je sve zaradio pošteno.

“Radim 27 godina. Prvo privatno preduzeće sam registrovao 1986. i svi podaci su dostupni. Prije rata sam imao štandove. Kao najbolji student Ekonomskog fakulteta sam postao direktor građevinskog preduzeća Sedrenik. Ante Marković (op. a. bivši jugoslavenski premijer) mi je dao priznanje. Bio sam direktor u četiri banke. Radio sam u Federalnom ministarstvu finansija”, kazao je i dodao da je u 27 godina zaradio 1,8 miliona KM.

Negira da je nekretnine stekao nezakonito.

“Dođe plata od UIO, od Bor banke, Poštanske banke, Union banke i Federalnog ministarstva finansija, nakupi se i kupim nekretninu”, naglasio je Čaušević.

Obrušio se i na predsjednika Sindikata UIO Mehmedaliju Osmića, koji je nekoliko godina tvrdio da Čaušević nezakonito radi.

“Ranko Debevec je kriminalac. Odredio je i Apelaciono vijeće. On je neznalica. Mehmedalija Osmić je studirao 24 godine, ali je on doktor nauka za Debevca”, istakao je.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare