Magazin

Cazinjanka Mersija Murić je uspješna dizajnerica enterijera u Austriji

Bosanci i Hercegovci svakodnevno pokazuju svoj talenat i znanje širom svijeta. Neki su uspješni u sportu, drugi u nauci ili umjetnosti…

Dvadesetjednogodišnja Cazinjanka Mersija Murić, diplomirana dizajnerica enterijera, učestvuje u takmičenju prezentacije i prodaje "Austrian Skills".

Mersija Murić

"Imam mnogo jaku konkurenciju i potrudit ću se da stignem do krajnjeg cilja, a to je karta za internacionalno prvenstvo "Euro Skills" u St. Petersburgu (Russija), u kojem se mogu kvalificirati za svjetsko prvenstvo "World Skills" u Shanghaju (China). Malo sam uzbuđena, ali mislim da sam najbolje pripremljena i ulazim otvoreno i opušteno u cijelo takmičenje koje traje do nedjelje", kaže Mersija Murić koja radi u firmi "K&K Küchen- und Wohnkonzept".

Murić nize uspijehe

Mersija je Bosnu i Hercegovinu napustila kada je imala sedam godina i od tada živi u Austriji, ali barem 4 puta godišnje se vraća u domovinu.

"Želja mi je da se jednog dana vratim i pokrenem vlastiti biznis. BiH je moja domovina, Cazin je moj grad, tu sam rođena i tu nikad nisam stranac. I u ovom takmičenju imam veliku podršku Bosanaca i Hercegovaca. Drago mi je da vjeruju u mene. Iskreno se radujem svakom uspjehu naših ljudi. Ponosna sam kada vidim zastavu BiH na nekom sportskom ili drugom takmičenju. Mojoj sreći nema kraja", kaže Mersija Murić koja je rodica našeg poznatog pjevača Nene Murića.