Vijesti

Čeda Jovanović: Dodik ima fizionomiju medvjeda sa Grmeča, a ponaša se kao pudlica

Čedomir Jovanović, predsjednik Liberalno-demokratske partije Srbije boravio je u Mostaru sa predsjednikom Demokratske fronte Željkom Komšićem te je podržao Koaliciju za Mostar unutar koje DF nastupa na lokalnim izborima u ovom gradu.

Jovanović je komentarisao i dešavanja vezana za posjetu ministra vanjskih poslova Rusije Sergeja Lavrova. O odluci članova Predsjedništva BiH Šefika Džeferovića i Željka Komšića da se ne sastanu sa Lavrovom u Sarajevu, Jovanović je kazao:

„BiH je užasno podijeljena i raspolućena država, mnogo manja od Rusije, ali u BiH postoji svijest i ljudi koji imaju lično dostojanstvo i dignitet i koji poštuju obavezu koja proizilazi iz zakletve koju su izgovorili kada su stupali na dužnost u zgradi Predsjedništva. Dva člana predsjedništva nisu uvrijedili Lavrova, nego su zaštitili od uvrede zemlju i narod koji predstavljaju.

Ne isključujem mogućnost da Dodik opet promijeni svoju politiku, narod u RS je talac tog nenormalnog njegovog odnosa. Od sebe je napravio Putinovu pudlicu koja ukradenim stvarima kiti njegove ministre. Dodik ima fizionomiju medvjeda sa Grmeča, a ponaša se kao pudlica i prijeti onima koji su slabiji od njega“, kazao je Jovanović tokom gostovanja u dnevniku FTV-a.