Region

Čeda Jovanović otkazao obezbjeđenje koje mu je dato prije 20 godina

Lider LDP Čedomir Jovanović tvrdi da je samoinicijativno otkazao obezbjeđenje koje mu je prije 20 godina dodijelila policija i da je to uradio iz revolta jer ga je policija, kako kaže, ranije danas obavijestila da povlači obezbjeđenje njegovoj djeci.

”Došli su ljudi iz Uprave za obezbjeđenje ličnosti i obavijestili me da ukidaju obezbjeđenje za moju djecu. Tražio sam da mi napismeno dostave procjenu po kojoj je takva odluka donesena, ali rekli su da nema papira, već da mi prenose usmeno. Onda sam rekao: ‘Mene ćete da čuvate, a moju djecu nećete?! E, pa ne može!’. I vratio sam obezbjeđenje”, kaže Jovanović za “Blic” .

On smatra da za ovakvu odluku ne postoji bezbjednosno opravdanje i da je usmeno saopštavanja sračunato da bi se izbjegla odgovornost za sve što bi moglo da se dogodi.

Jovanović kaže da na dnevnom nivou dobija prijetnje smrću, uglavnom preko društvenih mreža.

“Narkomane, bliži ti se kraj, neće te spasiti ni policija ni vojska, narod će presuditi i tebi i još nekima”, glasi jedna od poruka koja je Jovanoviću nedavno ostavljena na Facebooku, dok u drugoj piše: “Treba čovjeka pustiti da živi, ali mu prvo pobit svu familiju da vidi kako je tugovati za svojima kada ih nema”.

PROČITAJTE  I Vučić ljut zbog Rezolucije o Srebrenici: Nije naša ni sramota ni krivica, samo treba da držimo glavu visoko

Jovanović ističe da je šokiran odlukom da bude ukinuto obezbjeđenje njegovoj djeci.

“U leto 2019. godine Jana je bila u tržnom centru sa drugaricom. Nakon bioskopa sele su u Mek, a onda su im prišla trojica muškarca. Drugaricu su odgurnuli, a Jani su sipali neki prah u sok i terali je da popije. To je vidio gost koji je pitao da li je sve u redu, a zatim ga je jedan od trojice udario i oborio na zemlju. Drugarica je pozvala moju suprugu, a ona policiju. Kada su došli, trojica muškaraca su izvadili ruske diplomatske pasoše, a zatim je po njih došao neko iz ruske ambasade i izveo ih”, tvrdi Jovanović i navodi da je kasnije utvrđeno da je prah koji su sipali u sok ustvari droga MDMA (ekstazi).

Jovanović kaže da su nakon toga djeca i on bili u policiji da daju izjave i da su ga u MUP-u zamolili da o slučaju ne govori u javnosti.

Sada, kako kaže, nema razloga da šuti.

”Mihajlu su rezervisali grobnicu i štampali mu umrlice! Kada putuje zbog školovanja u Nemačkoj ga dočekuje nemačka policija, u Engleskoj engleska. Takav život vodi. A pitao me je nedavno zašto ne može sam sa devojkom da izađe, pa sam mu po ko zna koji put objašnjavao”, navodi Jovanović.

PROČITAJTE  Krivična prijava protiv Čede Jovanovića zbog nasilničkog ponašanja

Obezbjeđenje mu je, kako kaže, dodijeljeno februara 2001. godine nakon što mu je ispod automobila postavljena bomba.

Tri godine kasnije, tvrdi, na prvoj sjednici Koštuničine Vlade donijeta je odluka da mu obezbjeđenje bude ukinuto, ali samo sedam dana kasnije odluka je revidirana jer je procjena policije bila da je ugrožen.

Jovanović, supruga i sin – u tom trenutku jedino dijete – dobijaju obezbjeđenje, a obezbjeđenje je postavljeno i ispred zgrade u kojoj su živjeli.

U međuvremenu, svako dijete je dobijalo pratnju jer je procjena bila da je neophodno, navodi ”Blic”.

Posljednjih godina, a naročito poslije emitovanja serije “Porodica”, Jovanović, kako kaže, trpi velike pritiske.

”Neko ovakvim postupcima pokušava da me konfrontira Vučiću”, tvrdi Jovanović.

Na pitanje ”Blica” da li je sa Vučićem razgovarao na ovu temu kaže da nije, “jer to nije tema kojom jedan predsjednik treba da se bavi”.Povezani postovi: