Sport

Čeferin: Perez je smiješan. Kuka da nema novca, a dao bi 180 mil. eura za Mbappea

UEFA-in predsjednik Aleksandar Čeferin oštro je kritikovao Realova predsjednika Florentina Pereza u intervjuu za Der Spiegel.

Slovenac je komentirao pokušaje Reala, Barcelone i Juventusa da ipak osnuju Superligu. UEFA im je svojevremeno prijetila da će ih izbaciti iz svojih natjecanja.

“Ne bih imao baš ništa protiv da su ta tri kluba izašla iz UEFA-e. Smiješno mi je kako žele osnovati svoje natjecanje, ali bi svejedno ove sezone igrali Ligu prvaka. Oni su pokušali ubiti nogomet”, rekao je Čeferin i dodao:

“Ti klubovi se žale na nogometno tržište, a sami u njemu sudjeluju. Pogledajte Florentina Pereza, on je smiješan čovjek. Stalno priča o finansijskom fair-playu i nestašici novca, a želi platiti 180 miliona eura za Kyliana Mbappea.”

PROČITAJTE  Florentino Perez nabrojao sva pojačanja za sljedeću sezonu i ostavio navijače Reala u nevjerici

Podsjetimo, 12 velikih evropskih klubova objavilo je u aprilu ove godine da osnivaju Superligu, zatvoreno natjecanje u kojem bi klubovi zaradili neusporedivo više nego u UEFA-inim natjecanjima. Ideja je naišla na žestoke kritike navijača, igrača, medija i svih vezani za nogomet, nakon čega su klubovi jedan po jedan istupili iz projekta, a zasad ga podržavaju samo Real, Barcelona i Juventus.Povezani postovi: