Vijesti

Centralna bajramska svečanost u Gazi Husrev-begovoj džamiji u Sarajevu. Hutbu će kazivati reisu-l-ulema Husein-ef. Kavazović

Bajram namaz u Bosni i Hercegovini klanjat će se u 6.17 sati. Centralna bajramska svečanost Rijaseta IZ u Bosni i Hercegovini bit će održana u Gazi Husrev-begovoj džamiji u Sarajevu, gdje će bajramsku hutbu kazivati reisu-l-ulema Husein-ef. Kavazović.

Nakon sabah-namaza, koji će se klanjati s početkom u 5.00 sati, bit će održan svečani program u izvedbi poznatih učača Kur'ana, ilahija i kasida, s početkom u 5.20 sati.

Prigodan vaz ovom prilikom održat će prvi imam i hatib Gazi Husrev-begove džamije hfz. Mensur-ef. Malkić.

BHT1 i BIR televizija će centralnu bajramsku svečanost prenositi uživo.

Prvog dana reisu-l-ulema organizira tradicionalno bajramsko čestitanje, od 10.00 do 13.00 sati, u Svečanom salonu u Kancelariji reisu-l-uleme.

Drugi dan Bajrama Islamska zajednica obilježava kao Dan šehida, odnosno kao dan sjećanja na sve one koji su dali živote braneći svoju porodicu i čast, svoju vjeru i domovinu.

Centralni događaj bit će održan na Šehidskom mezarju Kovači u Sarajevu, s početkom u 11.00 sati.

Planirano je prisustvo predstavnika Islamske zajednice, članova šehidskih porodica, kao i predstavnika svih nivoa vlasti, boračkih i drugih organizacija. Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare