Vijesti

Cerix je postavljen umjesto Fatića. On brutalno reagirao: Nisam faudalcima htio zaposliti ljubavnice

Imenovanje Adnana Cerića, (ne)suđenog zeta Bakira i Sebije Izetbegović te poznatog youtubera za vršioca dužnosti direktora Agencije za statistiku BiH izazvala je buru reakcija u javnosti.

Cerić je inače uposlenik Agencija za statistiku Federacije BiH, a na novu funkciju predložila ga je ministrica vanjskih poslova Bisera Turković (SDA), na jučerašnjoj sjednici Vijeća ministara.

Youtuber umjetničkog imena Cerix na toj poziciji zamijenit će Fadila Fatića.

On je na ta dešavanja reagirao na svom Facebook profilu.

“Mali osvrt na zadnja dešavanja. Da se zahvalim tzv. liderima, političarima i njihovim satelitima na svemu. Možda je bio glavni problem što im nisam pomagao da djecu i ostalu familiju prime u radni odnos i djevojke koje su slali sa dokumentacijom, čije loše socijalno stanje su koristili za sek. podređenost. Siguran sam da je na sve ovo utjecao i moj odnos, naspram njihovih politickih dogovora iz 2016. g.. Historija je dokazala da su padale i veće imperije i akobogda, past će i ova feudalna monarhija. Eto veliki selam “vjernicima” koji imaju ljubavnice i ogromno bogastvo bez zakonskog porijekla, a kako kažu teško im je i ‘brinu se za svoj narod'”, napisa je Fatić.

Kontaktirali smo ga.

Za Raport kaže da je napisao brutalan status jer su vlastodršci još brutalniji u provođenju sile.

“Nije sporno što sam ja smijenjen niti što na moje mjesto dolazi Cerić. Ovje je zakon izvrnut. Zakon o upravi kaže da postojeće rukovodstvo ostaje u v.d. mandatu do završetka konkursne procedure i imenovanja nove uprave. Oni to rade drugačije, ponižavaju, vrijeđaju kao da je neko otpad. Ta feudalna elita ima prednost u svemu i mi obični puk to ne možemo ni zamisliti”, kaže Fatić.

Dodaje da je sve osmislio Emir Kremić, direktor Federalne agencije za statistiku.

“On je bio glavni posrednik političarima, on je odigrao ključnu ulogu u smanjenju procenta Bošnjaka 2016. godine. On se probio tako što je pola uposlenik u Agenciji rodbina političara, sinovi, kćerke, žene, ljubavnice… Ja sam dobivao latenten prijetnje zbog svega”, kaže Fatić za Raport.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare