Region

Četiri pitanja za MUP o nestanku Mateja Periša koja su ostala bez odgovora

Potraga za Splićaninom Matejem Perišem, koji je nestao u noći između 30. i 31. decembra iz kluba „Gotik“ u Beton hali gde je bio sa društvom, ulazi u šesti dan.

Nestanak je još uvijek obavijen velom misterije, a snimci sigurnosnih kamera na kojima se vidi Periš kako trči po beogradskoj Savamali, otvorila su brojna pitanja na koja MUP još uvek nije zvanično odgovorio, prenosi Nova.rs i postavlja sljedeća pitanja:

Ko su momak i djevojka iz Travničke

Na snimku sigurnosne kamere jednog lokala u Travničkoj ulici, u blizini zgrade Geozavoda, a koji je prije dva dana objavljen u javnosti, vidi se nestali Matej kako trči u pravcu Savske promenade.

Nekoliko sekundi kasnije, istom ulicom, samo u suprotnom smjeru protrčavaju nepoznata djevojka i mladić, za kog se u prvi mah vjerovalo da je također Matej.

Ispostavilo se da je u pitanju druga osoba što se jasno vidi zahvaljujući obući – Matej je imao bijele patike, a mladić koji protrčava sa devojkom crne.

Da li je u pitanju samo puka slučajnost ili su ove dve osobe možda trčale za Matejem, da li su to možda neki od njegovih prijatelja koji su pokušavali da ga nađu nakon što je izjurio iz kluba, ostalo je nepoznato.

Da li je bježao od nekog

Nakon što su objavljeni snimci sigurnosnih kamera na kojima se vidi Matej Periš kako trči po Karađorđevoj i okolnim ulicama, u javnosti se odmah nametnulo pitanje šta je uzrok tome.

Spekulacije iz dana u dan stvaraju sve veću konfuziju.

Kako je i zašto zalutao snimak plivača u Savi

Ko je i zašto pustio snimak osobe koja pliva u Savi zajedno sa snimcima sigurnosnih kamera koje su zaista usnimile Mateja u Savamali i na Savskoj promenadi.

Iako je od starta bilo jasno da na ovom snimku ne može biti Matej, kontroverze oko ovog snimka skrenule su u drugi plan zbog novih informacija koje se svakodnevno javnosti plasiraju.

Gdje su bili policija i komunalci

Pitanje koje su mnogi Beograđani postavili o nestanku mladog Splićanina bilo je gdje je u trenutku dok je on trčao Karađorđevom i okolnim ulicama, bila policija koja inače redovno patrolira ovim dijelom grada zbog noćnih klubova.

Također su se pitali gde su bili pripadnici Komunalne milicije koji bi u to vrijeme trebalo da su obilazili lokale i provjeravali da li prisutni imaju Covid-propusnice. Činjenica da je velika vjerovatnoća da bi i jedni i drugi odreagovali na mladića koji mahnito trči.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare