Životni stil

Četiri razloga zbog kojih je dobro da spavate bez jastuka

Ljudi su u stalnoj potrazi za idealnom formulom koja će im omogućiti miran san. Mnogi su spremni da za udoban jastuk daju vrtoglavu cifru, a poslije određenog vremena, opet se javljaju bolovi u ramenom pojasu i vratu.

Spavanje bez jastuka sigurno djeluje nezamislivo, međutim, spavanje sa njim možda i nije najbolji način za odmor.

Vjerovali ili ne, jastuk može da utiče na raspoloženje i tijelo, a spavanje bez njega donosi brojne koristi, prenosi Telegraf.

  1. Ublažava bolove u leđima

Mnogi jastuci mogu dovesti do neprirodnog položaja za spavanje, a potpora koju pružaju ne traje dugo. Iako sam jastuk neće naškoditi leđima, može pogoršati bolove. Kada spavate bez jastuka, kičma može da se odmori, a tijelo je u prirodnom položaju.

  1. Spriječava glavobolju

Ako se probudite sa glavoboljom, možda je vaš jastuk krivac za to. Previsoki jastuci izazivaju napetost u vratnim mišićima, što može da prouzrokuje jutarnje glavobolje.

  1. Pomaže kod bolova u vratu

Većina jastuka vam ne omogućava da spavate u prirodnom položaju. Naprotiv, mogu čak da pogoršaju držanje tijela u toku spavanja. Dugotrajno savijanje vrata na bilo koji način izazvaće nelagodu, a preuski ili mekani jastuci mogu da dovedu do bolova u vratu.

  1. Smanjuje stres

Što više smetnji u toku spavanja imate, tijelo ima manje vremena za mnoge važne funkcije koje se javljaju za vrijeme spavanja.

Stalni nedostatak sna može da utiče na raspoloženje i koncentraciju, a vaše tijelo će u toku dana lučiti više hormona stresa.

Tagovi:


Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare