Vijesti

Četnici se ponovo postrojavaju u Višegradu

Organizacioni odbor Ravnogorskog pokreta Višegrad i ove je godine uputio poziv članovima i simpatizerima na okupljanje 13. marta, na godišnjicu hapšenja Draže Mihailovića.

„Braćo Srbi i sestre Srpkinje, ravnogorci, poštovaoci i simpatizeri ravnogorskog pokreta i ravnogorske ideje. Pozivamo Vas da dođete 13. marta 2020. godine. Na tom lokalitetu uhvaćen je đeneral Dragoljub Draža Mihailović. Mučkim hvatanjem od strane ozne ubijeni su čičini pratioci Majstorović Nikola, Vasiljević Dragiša i Kovač Blagoje. Tim povodom kao i svake godine Ravnogorski pokret Višegrad obilježava taj dan bitan za našu istoriju, za našu ideju za naš put kojim treba da idemo i da ne zaboravimo zlodjela onih koji su se odrekli i Boga i svog Srpskog naroda, svoje slave, predaka, istorije i običaja. Dođite da svojom slogom i bratskom i sestrinskom ljubavi odamo počast đeneralu Draži i njegovim pratiocima dostojanstveno, složno i sa molitvom u našim srcima“, stoji u skandaloznom pozivu.

Prošle godine divljanje ravnogoraca u Višegradu uznemirilo je javnost, posebno povratnike. Naime, gradom u kojem su počinjeni masovni zločini tokom agresije i gdje su Bošnjaci živi spaljivani, odjekivalo je “Biće opet pakao i krvava Drina, evo idu četnici sa srpskih planina”.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare