ChatGPT

ChatGPT nadograđen na Turbo verziju, sada je još pametniji

Najnoviji model je sposoban da prihvata mnogo duže unose u odnosu na prethodne verzije – do 300 strana teksta, u poređenju sa trenutnih 50

Tokom svoje prve konferencije za developere, OpenAI je prikazao GPT-4 Turbo. U pitanju je kompanijina najnovija verzija Ai jezičkog modela, koja pokreće ChatGPT četbota.

Najnoviji model je sposoban da prihvata mnogo duže unose u odnosu na prethodne verzije – do 300 strana teksta, u poređenju sa trenutnih 50. To znači da, u teoriji, upiti mogu da budu duži i kompleksniji, a odgovori smisleniji.

Kompanija tvrdi da GPT-4 Turbo ima znanje o svijetu do aprila 2023. godine. Prethodna verzija je bila ažurirana do septembra 2021, mada su skorija ažuriranjaza standardni GPT-4 uključivala mogućnost pretrage interneta u potrazi za novijim informacijama.

Pored novog modela, istaknuto je da ChatGPT sada ima više od 100 miliona nedeljno aktivnih korisnika širom svijeta, a koristi ga više od 92 procenta Fortune 500 kompanija.

OpenAI nije objavio kada će GPT-4 Turbo izaći iz "preview" faze i kada će postati generalno dostupan i po kojoj cijeni. Pristup GPT-4 modelu trenutno košta 20 dolara mjesečno.