Politika

Čega se pametan stidi… Dodik: Sasvim je normalno što je harmonikaš ušao. Zavirujem li ja u njihov kabinet?

Na konferenciji za medije član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik je govorio o današnjoj sjednici te se osvrnuo na izjave Željka Komšića i Šefika Džaferovića.

Osvrnuo se i on na ugovor Islamske zajednice sa Predsjedništvom Bosne i Hercegovine te kazao da ne bi glasao za to i da je sve bilo uredu.

“Iznenada se pojavila tačka ugovor Islamske zajednice i Predsjedništva BiH. To je tačka koja stoji iz 2006. godine kada je ptopisan ugovor sa SPC, a 2008. godine sa kataličkom crkvom. Sve se to sada radi jer se pravi diskriminacija. Danas smo shvatili nešto što je ponižavajuće. Komšić i Džaferović djeluje udruženo. Predstavlja se kao da su katolici i pravoslavci stranci, a da je BiH jedina zemlja gdje se islam uvažava kao vjera”, kazao je Dodik.

Istaknuo je da to neprihvatljivo da se kako on kaže da se jednoj vjerskoj zajednici da veća prava nego drugima.

“Nemamoo ništa protiv džume, ali da muslimani petkom u 12 sati mogu odlaziti na džummu a da im se to ne računa kao radno vrijeme, to nije normalno. Svi vjernici trebaju imati isti tretman. Ja sam protiv toga da se ovo stavi na dnevni red i dok se to ne usaglasi. Nisam spreman da prihvatim bilo kakvu diskriminaciju, a pogotovo njihovo objašnjenje. Predstavljaju da su pravoslavci i katolici strani i da treba odu odavdje. To nije tako i ne može biti tako. Oni tumače moje ponašanje onako kako njima odgovara”, istaknuo je Dodik.

PROČITAJTE  Haos u NSRS: Tužilaštvo traži listing glasanja poslanika o osnivanju agencije za lijekove. Formiran predmet

Između ostalog, on je ponovo izjavio da on kako kaže nije “Alija Izetbegović da žrtvuje mir te da ako treba žrtvovat će sebe za RS ako treba”.

“Sad sam čitao jednog koji je zbog pjesme u Predsjedništvu htio da obuče uniformu i dođe da hapsi Dodika, baš sam se prepao. Mi ne atakujemo na BiH. Ne vjerujemo visokom predstavniku u BiH jer je on petljaner i lažov. Nekima u Federaciji BiH izgleda to kao lijepo ali to nije pravno i ustavno i ne može se na taj način raditi. Pretrjerali su. I to što je ministar odrbane Sifet Podžić obustavio vježbu je bila u potpunosti nelegitimna. To je pokazna vježba. Glas i status RS treba da se čuje i upražnjava. BiH je bespotrebno. U nekim sektorima sada sve normalno funckioniše”, kazao je Dodik.

Dodaje kako je BiH puna problema.

“Ima veliki broj problema između muslimana i Hrvata. Ni danas se ne priznaju izborni rezultati. Ne mogu da se dogovore oko Izbornog zakona.

“BiH je puna problema, između mislimana i hrvata. Ni danas se ne priznaju izborni rezulatti, Ne mogu da se dogovore oko izbornog zakona”, kazao je Dodik, dodavši:

PROČITAJTE  Raskol među "saveznicima": Vučić ponudio da preko lobiste Grenella obori Milorada Dodika?

“Ja sam da ovako bude dok se situacija ne raščisti. I Ustav je donio sramnu odluku. Možemo tenzije smiriti razgovorom Schmidt nije visoki predstavnik, raniji visoki predstavnici su kriminalci. Harmonikaš je ušao u Predsjedništvo sasvim normalno. Ne vidim ništa nenormalno tu. Niko ovdje ne priziva sukobe osim nekih boilesnih glava. Gdje piše da ne smije haromonikaš da uđe. Jesam li ja zavirivao u njihov kabinet? Komšić i ja smo u njegovom kabinetu pili rakiju”, kazao je Dodik.

Kaže da je pjevao pjesmu Pukni zoro, i da su to pjevali sprski vojnici.

“Divna pjesma koja opisuje ratnike koji se vraćaju iz rata a ne koji idu u rat. Moja poruka da nemaju obični ljudi razlog da se sekiraju. Ko pjeva zlo ne misli. Nisam htio da provociram. Oni koji su isprovocirani neka ništa ne gledaju na društvenim mrežama. Bolje da pričamo o harmonikašu nego o vojnim jedinicima”, kazao je Dodik.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare