Legendarni trener Ćiro Blažević, koji se već neko vrijeme bori s karcinomom prostate, u srijedu je u pratnji sina Miroslava šetao Zagrebom.
Sport

Ćiro teškom mukom šetao Zagrebom dok su mu prolaznici skandirali: ‘Borim se, ali nemam šanse’

Legendarni trener Ćiro Blažević, koji se već neko vrijeme bori s karcinomom prostate, u srijedu je u pratnji sina Miroslava teškom mukom šetao Zagrebom.

“Drž’ se legendo”, uzvikivali su prolaznici treneru svih trenera.

Nekoliko novinara je htjelo popiti s njim kafu, kao što su to često radili tokom karijere.

Žao mi je, sine, više ne izlazim van

“Žao mi je, sine, više ne izlazim van. Jedino još idem na infuziju. Braco me vodi, a ja se brzo umaram. Moram se odmoriti svakih pet metara”, pojasnio je Ćiro.

Kada su ga upitali hoćemo li 9. februara plesati po stolovima on je u svom stilu rekao:

“Vama je samo do za*ebancije, a ja se borim iako znam da nemam nikakve šanse. Nisam siguran da ću dočekati 9. ili 10. februar. Drago mi je da mislite na mene, sve vas ljubim”, rekao je.

Tada bi trebao biti Ćirin rođendan, iako mu je u dokumentima upisan 10. februar kao dan rođenja. Ćiro je više puta objašnjavao da se njegov otac Mato zadržao u birtiji pa da je tek sutradan upisao legendarnog trenera kod matičara. Vjerujemo da će Ćiro dočekati još jedan rođendan pa ga i proslaviti uz svoje najbliže, piše Net.hr.

Ćiro šetao Zagrebom sa sinom Miroslavom drži ga pod ruku iza prodavnica cipela
Ćiro teškom mukom šetao Zagrebom sa sinom Miroslavom

Nakon što se nedavno požalio da ga kćeri nisu pitale za zdravlje, iako se već više od godinu dana bori sa zloćudnim rakom prostate, Ćiro Blažević sada je otkrio kako se s njegovom dijagnozom nosi sin.

“Moj sin dođe i kaže: ‘Tata, to si isto govorio da ćeš umrijeti i prije pet godina.’

On želi ublažiti ovu istinu, a doktori su digli ruke od mene”, rekao je za Story.

Kazao je kako osjeća da mu je ostalo još malo vremena.

“Vrijeme mi je, imam 88 godina iza sebe, ostavio sam dosta. Šta ćeš. Konstatiraš istinu. Ona je da imaš rak s pet metastaza. Onda je to fatalno. U svakom slučaju nemojte za mnom žaliti Previše sam napravio da ne bih bio spokojan. Previše dobrog. I koliko god se trudim, ne mogu naći kome sam zlo napravio. I to od najranije mladosti.”Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare