Citroën ë-Jumpy nagrađen titulom van godine

84

Citroën ë-Jumpy nagrađen je prestižnom titulom “International Van of The Year 2021”. Njegov savremeni stil, udobnost u vozilu, prostor za pohranu i optimizirani utovarni kapacitet u kombinaciji s prednostima najbolje električne tehnologije, uvjerila je žiri sastavljen od 24 neovisna novinara i urednika specijaliziranih časopisa lakih dostavnih vozila.

Ova nagrada, za koju su glasali članovi žirija I-VOTY i koje predsjeda Jarlath Sweeney, naglašava važnost ove ponude usredotočene na energetsku tranziciju i prilagođenu profesionalnim korisnicima. Ovo je šesta nagrada, u historiji ove vrlo poželjne nagrade, koja je pripala Citroënu.

“Svi Citroënovi timovi su nevjerovatno ponosni na nagradu “International Van of The Year 2021” dodijeljenu za ë-Jumpy. Električna izvedba modela Jumpy pruža profesionalcima praktična rješenja za nove izazove mobilnosti u gradskim i prigradskim područjima zahvaljujući gami koja omogućava putovanja u neviđenoj udobnosti zadržavajući pritom sve korisne značajke termičkog modela. Novi ë-Jumpy vjeran je strategiji marke Citroën u dizajniranju rješenja po mjeri kako bi se udovoljilo našim kupcima. Naša ambicija se sastoji u tome da im inovativnim proizvodima i uslugama olakšamo život i donesemo bezbrižnost. Ova nagrada, koju dodjeljuje stručni žiri, pomoći će nam u ostvarenju naših komercijalnih ciljeva koje imamo za ovaj model.”

Citroën je još jednom pokazao svoju stručnost u pogledu lakih dostavnih vozila zajedno sa željom da svojim kupcima pruži praktična rješenja. U ovom razdoblju energetske tranzicije, novi Citroën ë-Jumpy pokazao se kao nezaobilazan alat za rad profesionalnim korisnicima.

On spaja najbolje od provjerenih značajki modela Jumpy sa svim prednostima električnog motora što rezultira većom praktičnošću, udobnošću, slobodi kretanja i smanjenim troškovima održavanja.