Vijesti

Članovi Predsjedništva BiH Džaferović i Dodik primili delegaciju britanskog Parlamenta

Članovi Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović i Milorad Dodik primili su članove Odbora za vanjsku politiku britanskog Parlamenta, prenosi Anadolu Agency (AA).

Na sastanku je razgovarano o aktuelnoj političkoj i ekonomskoj situaciji u Bosni i Hercegovini i bilateralnim odnosima Bosne i Hercegovine i Ujedinjenog Kraljevstva.

Razgovarano je o vanjskoj politici Ujedinjenog Kraljevstva, s posebnim akcentom na regiju Zapadnog Balkana i Bosnu i Hercegovinu.

Članovi Odbora za vanjsku politiku britanskog Parlamenta su istakli značajniji interes za situaciju u Bosni i Hercegovini, te izrazili podršku pozitivnim procesima.

U ime predsjedavajućeg Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željka Komšića, sastanku je prisustvovao savjetnik Slaven Kovačević.

U delegaciji Odbora za vanjsku politiku britanskog Parlamenta su bili Tom Tugendhat, Liam Byrne, Neil Coyle, Alicia Kearns, Bob Seeley, Henry Smith, Royston Smith, Graham Stringer, te ambasador Velike Britanije u BiH Matthew Field.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare