izvoz mesa u Tursku, meso
Životni stil

Coca Cola vam može pomoći pri pripremi mesa. S ovim trikom junetina će se topiti u ustima

Junetina je zaista ukusno meso i može se pripremiti na razne načine, ali ponekad se dogodi da ju je teško prožvakati jer je žilava. Želite li da vam meso bude mekano, Bright Side donosi nekoliko neobičnih trikova.

Možete komad mesa obložiti kriškama kivija i ostaviti neko vrijeme da stoji. Ovo slatko voće sadrži enzime koji pomažu u razgradnji vezivnog tkiva u mesu, pa ono postaje meko i fino za jelo. Ako ga volite staviti u marinadu, možete i u nju dodati malo kivija, uz ostale sastojke. Pripazite ipak da ne stoji predugo kako se meso ne bi raspalo tokom pečenja. Slično djelovanje ima i ananas, pa posegnite za njim ako nemate kivi.

Osim klasične marinade, možete isprobati i onu od rižina vina. U nju dodajte maslinovo ulje, naribani luk i jabuke. Dodajte meso i ostavite preko noći u frižideru. Osim što će imati nevjerovatan okus, bit će jako mekano. Možete ga staviti i samo u neku kiselinu, sirće ili limunov sok.

Jedan sastojak za koji nikada ne bismo pomislili da može pomoći u ovome je Coca Cola. Napici poput ovoga odlični su za omekšavanje mesa prije pečenja, posebno ako su komadi malo deblje rezani. Pazite samo da meso u Coli stoji samo desetak minuta, a zatim ga izvadite da se osuši i pržite u ulju.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare