Životni stil

Čoko fantazija bez jaja: Ovo morate probati

Ne zove se fantazija bez razloga - ovaj je kolač toliko sočan da ćete pasti u nesvijest.

Sastojci

Biskvit

280 g glatkog brašna

150 g šećera

2čvrsta jogurta

100 ml suncokretovog ulja

2 kašike kakaa

1 kašika sode bikarbone

Preljev

60 g šećera

60 g maslaca

100 g tamne čokolade

100 ml mlijeka

2 kašike ruma

Priprema

1.Ispecite biskvit

Glatko brašno, jogurt, suncokretovo ulje, šećer, kakao i sodu bikarbonu dobro izmiješajte mikserom.

Prelijte u lim za pečenje kojeg ste obložili masnim papirom i pecite u rerni zagrijanoj na 190 stepeni oko 30 minuta.

2.Prelijte

Na pari rastopite šećer, mlijeko, maslac, čokoladu i rum i prelijte preko tek pečenog i vrućeg biskvita.

Možete ga probiti viljuškom na par mjesta da bolje upije.

3. Ohladite

Jako dobro ohladite prije rezanja.