Politika

Čović: Ako ne bude legitimnog predstavljanja neće biti ni BiH

Dragan Čović, lider HDZ-a BiH danas je u izjavi za medije se osvrnuo na nedavne izjave visokog predstavnika u BiH te istaknuo kako smatra da Christian Schmidt samo štiti BiH i sva tri naroda.

“Mislim da Christian Schmidt, kao visoki predstavnik u BiH, nije na ničijoj strani. Kada je rekao da ovdje imamo problem legitimnog predstavljanja govorio je to u interesu zaštite Bosne i Hercegovine. Jer, ako ne bude legitimnog predstavljanja neće biti ni Bosne i Hercegovine”, istakao je Čović novinarima na obilježavanju godišnjice zločina u Grabovici.

Između ostalog, on je istaknuo da dok je ovakav Ustav BiH njega će slijepo podržavati.

“Kada dođe neki novi, ako smo ga u stanju napraviti, neće se nametnuti. Mi ga moramo dogovoriti, kao predstavnici politika u BiH i onda ćemo imati novi okvir koji ćemo opet morati poštivati. U BiH postoji “lažno pozivanje na probosansko”. Neka mi neko objasni šta znači probosansko u BiH. Ja razmišljam o Bosni i Hercegovini kao svojoj domovini”, zaključuje Čović.

PROČITAJTE  Čović otkriva hoće li HDZ bojkovati izbore ukoliko se ne promijeni Izborni zakon: Neka tumači to kako ko želi


Povezani postovi: