Politika

Čović: Došlo je vrijeme da pošaljemo poruku svim žiteljima BiH i međunarodnim institucijama, naše poruke će biti izuzetno snažne

Lider HDZ-a BiH Dragan Čović obratio se novinarima prije početka prve vanredne sjednice Hrvatskog narodnog sabora na kojoj će se raspravljati o izmjenama Izbornog zakona kao i o izborima koji slijede u oktobru ove godine.

-Hvala vam prije svega na vašem interesu za rad današnjeg, prvog, izvanrednog Hrvatskog narodnog sabora Bosne i Hercegovine koji ćemo danas održati ovdje na pragu dogovora svih predsjednika stranaka koji sudjeluju u radu predsjedništva HNS-a, rekao je Čović.

-Dogovorili smo se da vam se na ovakav način obratimo, ukažemo da sve ono što radimo 22 godine, otkad smo utemeljili HNS pa do danas, tragamo za rješenjima kako bi osigurali ugodan život svim žiteljima Bosne i Hercegovine, primarno a naš dom, obitelj, naš narod i domovinu Bosnu i Hercegovinu.

-I na tom putu imali smo više uspjeha i nesnalaženja, ali ono što želimo danas poručiti, došlo je vrijeme da pošaljemo jasnu poruku svim žiteljima Bosne i Hercegovine i svim partnerima s kojima dijelimo vlast u BiH, kao i međunarodnim institucijama i primarno svom narodu da želimo skrbiti o njemu, da mu osiguramo dostojan život u BiH po mjeri čovjeka, da osiguramo potpunu ustavnu jednakopravnost hrvatskog naroda sa druga dva konstitutivna naroda u BiH.

-Da ćemo svakom osigurati njegove predstavnike, njegove legitimne predstavnike na svim razinama vlasti u BiH. To je zadatak današnjeg izvanrednog sabora.

-Vjerujem da će naše poruke biti izuzetno snažne, prije svega jedinstvo svih političkih predstavnika hrvatskog naroda u BiH i nadam se da ćemo vas na kraju sabora moći izvjestiti o apisima koje smo danas nakon rasprave usvojili, kazao je lider HDZ-a.

Na pitanje da li je na dnevnom redu i šta znači zaključak kojim se najavljuje institucionalna i teritorijalna reorganizacija BiH u slučaju da ne budu prihvaćeni zahtjevi HNS-a, Čović je odgovorio:

Što se tiče zaključaka, o njima ćemo moći govoriti nakon zaključenja današnjeg rada sabora. Sve ono što se u medijima iznosilo, špekuliralo, na različite načine komentiralo ja ću ovaj put uskratiti vas za komentar. Znači, kad završi sabor imat ćete vrlo jasne zaključke o onome što je odlučio danas Hrvatski narodni sabor.

Čović je komentirao i odluku Hrvatske republikanske stranke da ne sudjeluje na vanrednom zasjedanju HNS-a.

Osobno, pozvali smo sve da budu dio jednog zajedničkog hrvatskog naroda u BiH. U tom smislu smo zatvorili današnji, prvi izvanredni sabor za javnost, kako bi se potpuno posvetili interesima našeg naroda i domovine Bosne i Hercegovine, a ne promidžbi bilo kakve političke opcije, tako da nemam nikakvog komentara. Vidjet ćemo sad ko će doći na sabor, siguran sam da ćemo imati veliki broj izbornika da će dvorana biti puna, a to me veseli, to će biti duh zajedništva, rekao je Čović.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare